Palameika: Līdz Rio vēl jāpiestrādā pie tehniskā izpildījuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas rekordistei šķēpmešanā Madarai Palameikai līdz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm vēl ir jāpiestrādā pie metienu tehniskā izpildījuma, pastāstīja sportiste.

Palameika aizpagājušajā svētdienā Marokas galvaspilsētā Rabātā izcīnīja uzvaru sezonas trešajā Dimanta līgas posmā vieglatlētikā. Palameika uzvaru svinēja ar 64,76 metrus tālu metienu, sasniedzot savu šīs sezonas labāko rezultātu un uzrādot jaunu Rabātas sacensību rekordu.

«Neteikšu, ka uzvara bija īpašs moments, jo tajā metienā nejutos pārliecināta par savu tehniku. Nebiju īpaši iepriecināta, jo nejutu, ka izlieku sevi visu. Patīk sajūta, kad trāpi šķēpā, bet tobrīd tā nelikās. Tāpat sacensībās nebija ieradušās spēcīgākās šķēpmetējas. Šī bija nopelnīta uzvara, bet nebija tik liels gandarījums kā par pērnās sezonas uzvaru Londonā, kur bija stiprākas konkurentes un labāks metiens. Šosezon man viss vēl priekšā,» teica Palameika.

Talsiniece Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, kas ir 62 metri, izpildīja pirms vairāk nekā gada, kad sacensībās Japānā raidīja šķēpu 64,07 metru tālumā. Līdz olimpiskajām spēlēm Brazīlijā palikuši vien nedaudz vairāk kā divi mēneši.

«Līdz olimpiskajām spēlēm vēl jāpiestrādā pie tehniskā izpildījuma, tas ir tas, kas katru sezonu jāmācās no jauna. Šķēpa mešana ir ļoti tehnisks sporta veids, tur vienmēr būs ko slīpēt un slīpēt,» uzsvēra Palameika.

Kopš pērnās vasaras Madaras tēva Ginta Palameika vadībā trenējas arī viņas draudzene un sīvākā konkurente no Latvijas šķēpmetējām Sinta Ozoliņa.

«Mums ir ļoti labs kontakts, tāds tas arī vienmēr ir bijis un nemainīgi turpinās. Mēs viena otru iedvesmojam un sniedzam uzmundrinājumu. Treniņu darbā paaugstinām savus rezultātus. Sajūtas ir pavisam citādākas, nekā trenējoties vienai, ir krietni lielāka atdeve treniņos. Pārsvarā visu darām kopā, bet tehniskos treniņus aizvadām atsevišķi, līdz ar to tēvam treniņu darbā liela daudzveidība nesanāk. Vienai tehnikas treniņš notiek nedaudz ātrāk, otrai vēlāk,» stāstīja šķēpmetēja.

Palameika Ozoliņu atbalstīja arī otrdien notikušajās vieglatlētikas sacensībās «Rīgas kausi», kur viņas treniņu partnere ar 62,78 metru tālu metienu izcīnīja uzvaru.

«Vienmēr patīk būt līdzjutējas lomā, bet, protams, labāk būtu pašai startēt. Tomēr šajā gadījumā izvēlējos atpūsties pirms Dimanta līgas starta Romā. «Rīgas kausi» bija manas sezonas kalendārā, biju domājusi startēt, taču sanāca pārāk tuvu Dimanta līgas posmam,» atklāja Palameika, turklāt ceturtdienas sacensībās piedalīsies arī vēl viena latviete Līna Mūze.

Pēc sacensībām Romā Palameikai jau svētdien gaidāms Dimanta līgas posms Birmingemā, bet pēc tam Valsts prezidenta balvas izcīņa Valmierā, kas norisināsies nākamajā nedēļas nogalē.

Pērn Palameika divas reizes kāpa uz goda pjedestāla Dimanta līgas posmos, turklāt sacensībās Londonā pat spēja gūt uzvaru.

Šosezon Dimanta līgā tiks aizvadīti 14 posmi.

Šobrīd olimpisko spēļu normatīvus ir izpildījuši 13 Latvijas vieglatlēti - Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Anita Kažemāka, Ariana Hilborna un Valērijs Žolnerovičs maratonā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Rolands Štrobinders, Sinta Ozoliņa un Madara Palameika šķēpmešanā, Pauls Pujāts kārtslēkšanā un Arnis Rumbenieks ar Agnesi Pastari soļošanā. Tiesa, olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties vien trīs no četrām normatīvu izpildījušajām maratona skrējējām.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu