Līdz Dienvidamerikas Dakārai - mazāk kā mēnesis (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigarrt.lv

Mazāk kā mēnesis atlicis līdz nākamajām Dakāras sacensībām, kas pēc gada pārtraukuma atgriežas pasaules autosporta kalendārā kā sezonas pirmais un arīdzan viens no sarežģītākajiem pārbaudījumiem.

Kā zināms, pagājušajā gadā pēc teroristu izteiktajiem draudiem veikt uzbrukumus visi dalībnieki, kas jau bija izgājuši tehniskās pārbaudes un tikpat kā nostājušies uz starta līnijas Lisabonā, sakravāja mantiņas un atgriezās mājās.

Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā kopā uz starta līnijas stāsies 230 motociklisti, 30 sportisti ar kvadricikliem, 188 automobiļu, kā arī 82 kravas auto ekipāžas.

Dakāras sacensībās, kas nosaukumu saglabājušas, kaut arī ar iepriekšējo 30 gadu finiša vietu - Senegālas galvaspilsētu - tām vairs nav ne mazākā sakara, Latviju pārstāvēs motobraucējs Einārs Vinters, kuram pērn savā debijas reizē izdevās mērķi sasniegt ar 14.labāko rezultātu, kā arī trīs automobiļu ekipāžas. Ar Ogres servisa centrā un Andra Dambja vadībā konstruētu pirmās paaudzes OSCar automobili pirmo reizi Dakārā brauks Andris Feldmanis/Krists Feldmanis, bet bez viņiem uz starta stāsies par nu jau rūdītiem dakāriešiem uzskatāmie Jānis Āzis/Ainārs Princis un Māris Saukāns/Didzis Zariņš, kas brauks ar OSCar O3.

Var atzīmēt, ka Jānim Āzim šīs būs jau piektais Dakāras maratonrallijs, bet viņa labākais rezultāts līdz šim ir 2007.gadā izcīnītā 33.vieta. Mārim Saukānam savukārt šī būs trešā Dakāra, un viņa labākais sasniegums ir 2005.gadā izcīnītā 45.vieta.

Visu laiku labākais Latvijas pārstāvis Dakāras sacensību smiltājos, 2007.gadā 6.vietu izcīnījušais motobraucējs Jānis Vinters, nestartēs, jo, kā ziņo aģentūra LETA, oktobra beigās pēc kritiena AAE notiekošajā rallijreidā "Desert Challenge" Vinters tika nogādāts slimnīcā, bet vēlāk Rīgā viņam tika veikta operācija.

Starts un finišs Buenosairesā

Sportisti uz starta stāsies 3. janvārī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā un dosies pirmajā 733 kilometrus garajā posmā, bet jau nākamajā dienā dosies 837 kilometrus garā ceļā, kas ir garākais plānotais vienas dienas brauciens nākamā gada Dakāras maratonrallijā.

Šķērsojot Argentīnas teritoriju un Andu kalnu grēdu, Dakāras dalībnieki nonāks Čīlē, kur atrodas sausākā vieta uz Zemes - Atakamas tuksnesis. Pēc pabūšanas Klusā okeāna piekrastē sportisti atkal dosies pāri Dienvidamerikai, lai 18.janvārī sasniegtu finišu Buenosairesā.

2009.gada Dakāras maratonrallija kopējais garums ir 9574 kilometri, no kuriem 5652 kilometri jāveic laika kontroles režīmā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu