Noskaidroti trīs pretendenti uz "Gada sporta skolotāja" balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien tika paziņoti trīs finālisti, kuri pretendēs uz "Gada sporta skolotāja" balvu, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentā.

Finālam izraudzīti Iveta Gulbinska no Priekuļu vidusskolas, Broņislavs Hadaņonoks no Kandavas internātvidusskolas un Nadežda Povasare no Salaspils sākumskolas.

Pēdējā kārtā visus dalībniekus vērtēšanas komisija apmeklēs viņu darba vietās un noskatīsies sporta stundas klātienē, kā arī tiksies ar pretendentu kolēģiem un skolēniem, lai pārrunātu sporta skolotāja veikumu šā gada laikā.

To izvērtējot, noteiks uzvarētāju - titula "Gada sporta skolotājs" ieguvēju. Konkursa uzvarētājs tiks paziņots Latvijas Gada balvas sportā apbalvošanas ceremonijā, kas notiks šā gada 6.decembrī Rīgā, Dailes teātrī. Ceremoniju tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 1.kanāls.

Kopumā uz "Gada sporta skolotāja" titulu pretendēja 25 pedagogi, bet trešajā un pēdējā konkursa kārtā palikuši trīs. Konkursantus vērtē komisija, kuras priekšsēdētājs ir IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps. Komisijas sastāvā ir pārstāvji no IZM Sporta departamenta, Izglītības satura un eksaminācijas centra, Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta, Latvijas Skolu sporta federācijas, kā arī Latvijas sporta pedagoģijas akadēmijas Sporta un treniņu teorijas, pedagoģijas, psiholoģijas un pedagoģisko prakšu katedras vadītāja Rasma Jansone, Latvijas Olimpiešu kluba prezidente olimpiskā čempione Inese Jaunzeme un Latvijas BMX izlases sportists un treneris olimpietis Ivo Lakučs.

Pirmā konkursa "Gada sporta skolotājs" (2005.gads) uzvarētāja Astra Kurme no Rīgas 5.speciālās internātpamatskolas atzīst, ka titula iegūšana ir ļoti augsts viņas darba novērtējums.

Kurme akcentē, ka mūsu valstī ir daudz pieredzes bagātu, radošu sporta skolotāju un būtu lietderīgi, ja par viņiem uzzinātu sabiedrība. Tādēļ šādi pasākumi ir nepieciešami, jo tie ceļ sporta skolotāja amata prestižu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu