Mūsu U-20 hokejistiem otrā uzvara pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paolo Basso, IIHF

Latvijas U-20 hokeja izlase Itālijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra otrajā mačā pirmdien ar 7:3 (1:1, 3:2, 3:0) apspēlēja Slovēniju.

Mača rezultāts tika atklāts desmitajā minūtē, kad Latviju vadībā izvirzīja Rūdolfs Balcers, taču pēc piecām minūtēm slovēņi panāca neizšķirtu, izceļoties Žanam Jezovšekam, bet otrās trešdaļas sākumā Slovēniju vadībā jau izvirzīja Luka Mavers.

Tiesa, piecu minūšu laikā Latvija guva trīs vārtus un no jauna izvirzījās vadībā, kad sāncenšu vārtsargu pārspēja Kārlis Čukste, Rodrigo Ābols un Roberts Locāns. Dueļa 35. minūtē Luka Vinčecs gan vienus vārtus atguva, bet noslēdzošajā periodā Latvija savu pārsvaru nostiprināja, kad izcēlās Edgars Homjakovs, Jānis Jaks un Oskars Batņa.

Latvijas komandas sastāvā par labāko tika atzīts Batņa.

«Sanāca kaut kas līdzīgs vakardienas spēlei pret austriešiem. Kaut kur atkal čaļi nesaprata līdz galam, kaut kur nenovērtēja pretinieku. Bet mēs ar to tiksim galā,» Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts galvenais treneris Ģirts Ankipāns. «Austrieši bija spēcīgāki par slovēņiem, varbūt tas kaut kur atslābināja mūsu spēlētājus, kaut gan mēs viņus gatavojām uz labu sākumu.»

«Iesākām labi, kontrolējām ripu. Slovēņi uzbruka reti, tādēļ pirmajās desmit minūtēs mūsu aizsardzības zonā ledus bija praktiski tīrs, pievīla momentu realizācija. Izskatījās, ka gribējām pretiniekam vieglus golus iemest. Kaut arī Kivlenieks mums ir pirmais vārtsargs, spēles beigās iedevām Marekam (Mitenam) izjuat čempionāta atmosfēru uz ledus,» viņš sacīja.

Ar divām uzvarām divos mačos Latvija un Norvēģija iekrājusi pa maksimāli iespējamiem sešiem punktiem, bet trīs punkti vienā mačā ir Baltkrievijas rēķinā. Bez punktiem pagaidām cīnās Itālija, Slovēnija un Austrija.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija, gūstot četrus vārtus trešajā trešdaļā, ar rezultātu 5:1 pieveica vienaudžus no Austrijas, bet Slovēnija ar 1:6 kapitulēja Baltkrievijai.

Turpinājumā trešdien latviešiem pretiniekos būs Baltkrievija, ceturtdien gaidāms mačs pret mājiniekiem itāļiem, bet sestdien paredzēta cīņa pret Norvēģiju, kas iepriekšējā čempionātā zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

Pēc viena apļa turnīra ceļazīmi uz augstāko divīziju iegūs tikai kopvērtējuma uzvarētāji.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izvirzījusi izlasei uzdevumu pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties pasaules čempionāta elites divīzijā.

Kā pēdējos pirms došanās uz čempionātu galvenais treneris Ģirts Ankipāns no komandas atskaitīja vārtsargu Salvi Balandīnu, aizsargus Ralfu Kareli un Gvido Jansonu, kā arī uzbrucējus Kirilu Galohu, Robertu Šmitu un Georgu Golovkovu. Izceļams, ka no viņiem Karelis, Jansons, Šmits un Golovkovs spēlē Ziemeļamerikas līgās, turklāt Golovkovs Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) demonstrē rezultatīvu sniegumu un tika uzskatīts par vienu no potenciālajiem izlases līderiem.

No sastāvā iekļautajiem hokejistiem desmit pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandu «Rīga», bet seši spēlētāji spēlē Ziemeļamerikā. Čempionātā Latvijas izlasei traumas dēļ nepalīdz vēl viens potenciālais līderis uzbrucējs Rihards Bukarts.

Kaut šajā čempionātā var spēlēt pat 1995.gadā dzimušie hokejisti, Latvijas izlasē seši spēlētāji dzimuši 1997.gadā, bet vārtsargs Egils Mareks Mitens pat 1998.gadā.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Matīss Edmunds Kivlenieks (Foristleikas «Lakers», MNJHL/ASV), Egils Mareks Mitens («Rīga»).

Aizsargi: Kristaps Roberts Zīle, Ralfs Grīnbergs, Kārlis Čukste (visi - «Rīga»), Romāns Ņekļudovs (Kišiņevas «Platina», MHL/Moldova), Maksims Ponomarenko («Lorenskog», Norvēģija), Kristiāns Rubīns («Vasteras», Zviedrija), Jānis Jaks (Minesotas «Wilderness», NAHL/ASV), Kristofers Bindulis («Soo Eagles», NAHL/ASV).

Uzbrucēji: Rodrigo Ābols, Rūdolfs Maslovskis, Ruslans Ignatovičs, Frenks Razgals, Gatis Sprukts, Mārtiņš Dzierkals (visi - «Rīga»), Edgars Homjakovs (Kišiņevas «Platina», MHL/Moldova), Rūdolfs Balcers (Stavangeras «Oilers», Norvēģija), Roberts Locāns («Karlskoga U-20», Zviedrija), Haralds Egle (Medisonas «Capitols», USHL/ASV), Oskars Batņa (Bismarkas «Bobcats», NAHL/ASV), Bruno Birzītis («Soo Eagles», NAHL/ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu