Juniori grib atgriezties elitē (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas U-20 hokeja valstsvienības mērķis pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā, kurš šonedēļ sāksies Rīgā, būs uzvarēt tajā un iekļūt augstākajā divīzijā, pirmdien preses konferencē uzsvēra vienības galvenais treneris Andrejs Maticins.

"Vienīgais uzdevums ir iekļūt A grupā, tomēr tas ir grūts, un tāpēc turnīrā katra spēle mums būs kā pēdējā," pastāstīja Maticins, uzsverot, ka arī Latvijas izlases konkurentes turnīram gatavojas nopietni.

Turnīra pirmajā spēlē 12. decembrī Latvijas izlase tiksies ar Franciju, dienu vēlāk ar Slovēniju, 15. decembrī ar Lielbritāniju, 16. decembrī ar Ungāriju, bet turnīra pēdējā spēlē 18. decembrī Latvijas izlase tiksies ar Baltkrieviju. Visas Latvijas komandas spēles "Arēnā Rīga" sāksies 20.00. Augstākajā divīzijā iekļūs tikai grupas uzvarētāji.

"Man sakari ir ļoti labi, un zinu, ka visas izlases turnīram gatavojas ļoti nopietni," uzsvēra Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. "Šādi uzdevumi ir arī Slovēnijas un Baltkrievijas izlasei, bet Francijas izlases apņēmību parāda fakts, ka viņi pirmie jau šodien ieradās Latvijā, lai varētu vairāk patrenēties. Savukārt Lielbritānijas izlasē ir daudzi naturalizēti kanādieši."

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 hokeja izlase 2005. gadā pirmo reizi debitēja pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, tomēr vietu saglabāt tur nespēja. Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlasei pietrūka vienu iemestu vārtu, lai iekļūtu augstākajā divīzijā. Pasaules čempionāta pēdējā spēlē Latvijas U-20 hokejisti ar 5:4 pieveica Dānijas vienaudžus. Tomēr tieši dāņi, neskatoties uz šo zaudējumu, tika uz augstāko divīziju.

Visas turnīra izlases pirmo treniņu uz "Arēna Rīga" ledus aizvadīs otrdien pēc tam, kad pirmdien tur būs noticis vijolnieces Vanesas Mejas koncerts. Ledus "Arēnā Rīga" ir uzklāts jau kopš novembra beigām, un pat "TTT/Rīga" basketbolistes, kas tur aizvadīja FIBA Eirolīgas spēli, sūdzējušās par valdošo aukstumu.

"Situācija hokejam Latvijā nav normāla. Mums nav kur spēlēt, jo bez "Arēnas Rīga" ir tikai mazas halles," uzskata Lipmans, Rīgas Sporta pils nojaukšanu nosaucot par "noziegumu". "Tā bija vienīgā halle, kur daudzmaz varēja sarīkot hokeja turnīru. Tikai ar lielām pūlēm mums izdevās pierunāt "Arēna Rīga" īpašniekus atvēlēt to hokejam, un tas prasīja ārprātīgi lielus izdevumus, tomēr visi aizmirsuši - ja nebūtu 2006. gada pasaules čempionāta, tad mums vēl šādas "Arēnas" nemaz nebūtu."

Latvijas U-20 valstsvienības sastāvs:

vārtsargi - Nauris Enkuzens, Dainis Vasiļjevs; aizsargi - Alberts Iliško, Edgars Apelis, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Fadejevs, Krišs Grundmanis, Artūrs Kulda, Aldis Pizāns; uzbrucēji - Artūrs Ozoliņš, Kaspars Daugaviņš, Lauris Bajarūns, Andris Džeriņš, Gatis Gricinskis, Roberts Jekimovs, Jānis Ozoliņš, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Skuška, Gunārs Skvorcovs, Jānis Straupe, Edgars Uļeščenko, Mārcis Zembergs.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu