Olimpiešiem piešķir naudas balvas (27)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valdība šodien nolēma piešķirt naudas balvas sportistiem par sasniegumiem Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Naudas balvas tiks piešķirtas BMX sportistam Mārim Štrombergam par izcīnīto pirmo vietu, Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistam Aināram Kovalam par izcīnīto otro vietu, Latvijas Svarcelšanas klubu apvienības sportistam Viktoram Ščerbatiham par izcīnīto trešo vietu olimpiādē, kā arī sportistu treneriem, ārstiem un apkalpojošam personālam.

Riteņbraucējam Štrombergam par izcīnīto pirmo vietu Pekinas olimpisko spēļu BMX sacensību finālā tiks piešķirti 100 000 latu, viņa trenerim Ivo Lakučam - 22 500 lati, pirmajam trenerim Raimondam Ciesniekam - 2500 lati, riteņbraucēja mehāniķim Olafam Lakučam - 10 000 latu, Štromberga sporta ārstam Marekam Osovskim - 10 000 latu un sportista menedžerim Jānim Siliņam - 5000 latu.

Šķēpmetējam Kovalam par izcīnīto otro vietu no valsts budžeta tiks piešķirti 50 000 latu, sportista trenerei Valentīnai Eidukai - 23 750 latu un pirmajam trenerim Ivaram Zilgalvim - 1250 latu.

Svarcēlājam Ščerbatiham par izcīnīto trešo vietu tiks piešķirti 30 000 latu, bet sportista trenerim Eduardam Andruškēvičam - 15 000 latu.

Saistībā ar sportistu sasniegumiem Latvijas Riteņbraukšanas federācijai plānots piešķirt 25 000 latu, lai veicinātu BMX sporta veidu un jaunatnes sporta programmu attīstību, Latvijas Vieglatlētikas savienība varētu pretendēt uz 25 000 latu, bet Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība - vēl uz 25 000 latu. 100 000 latu basketbola sporta veida un jaunatnes sporta attīstības veicināšanai varētu saņemt arī nacionālā sieviešu basketbola izlase par piedalīšanos Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Tomēr minētās summas sporta veidu federācijām tiks pārskaitītas tikai tad, ja tās iesniegs detalizētus plānus par piešķirtā finansējuma izlietojumu, valdības sēdē uzstāja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Lai nodrošinātu naudas balvu izmaksu, tostarp nodokļu samaksai, Finanšu ministrija no valsts pamatbudžeta apakšprogrammas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldei piešķirs 524 750 latus, no kuriem sportistiem, viņu treneriem un federācijām tiks izmaksāti 445 000 latu, bet pārējā summa tiks samaksāta nodokļos.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu