Krievijas hokejisti Eirotūres 2. posma mačā uzvar Zviedriju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uzvaru Eirotūres hokejā otrā posma - Pirmā kanāla kausa izcīņas - pirmajā mačā ceturtdien izcīnīja Krievijas valstsvienība, kas ar rezultātu 5:3 uzvarēja Zviedrijas izlasi.

Uzvarētājiem vārtus šajā mačā guva Sergejs Mozjakins, Maksims Afinogenovs, Daniss Zaripovs, Aleksejs Morozovs un Nikolajs Belovs.

Savukārt Zviedrijas izlases labā vārtus guva Niklass Pēšons, Dāniels Fernholms un Sebastians Ēriksons.

Tikmēr citā spēlē Čehijas izlase ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Somijas hokejistus.

Uzvarētājiem pamatlaikā vārtus guva Mareks Kvapils un Martins Lojeks, savukārt Somijas komandā ar precīziem metieniem izcēlās Leonīds Komarovs un Peteri Virtanens.

Uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja čehs Kvapils, kurš nodrošināja savai vienībai uzvaru.

Čehijas un Somijas spēle notika Somijas pilsētā Espo, bet tagad arī šīs abas komandas pārbrauks uz Maskavu, kur sestdien un svētdien aizvadīs nākamās spēles.

Posma kopvērtējumā pēc pirmās spēļu kārtas pirmajā pozīcijā ir ar trīs punktiem Krievijas izlase, otrajā pozīcijā ar diviem punktiem ir Čehija, bet Somijas izlase ar vienu punktu ir trešajā pozīcijā. Pagaidām bez punktiem cīnās Zviedrijas valstsvienība.

Nākošajā spēlē Krievijas izlase spēkosies ar Čehijas valstsvienību, bet Zviedrija sacentīsies ar Somijas izlasi.

Jau vēstīts, ka šī gada pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - triumfēja Somija.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās šo četru valstu izlases, kas veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Somijas izlase. Otrajā vietā ierindojās Krievija, trešo vietu ieņēma Čehija, bet ceturtā palika Zviedrija.

Pēc šī gada pasaules hokeja čempionāta tika izteikta vēlme sacensības paplašināt.

Vienā no variantiem pašreizējām četrām dalībvalstīm pievienotos sešas nākamās spēcīgākās Eiropas komandas. Līdz ar to kā pēdējā starp šīm vienībām tiktu arī Latvija.

Savukārt otrā variantā tiktu veidots jauns turnīrs ar Eirotūres pašreizējo dalībnieču otro komandu sastāviem, kuriem pievienotos tādas valstis kā Itālija, Šveice, Slovākija, Dānija un arī Latvija.

Tomēr svētdien tika pieņemts lēmums, kā turnīra formāts nemainīsies līdz pat 2014.gadam.

Kā ziņots, šī gada pasaules čempionātā pirmās trīs vietas ieņēma Eirotūres dalībkomandas Čehija, Krievija un Zviedrija, bet Latvija ierindojās 11.vietā, kas bija desmitais labākais rezultāts starp Eiropas komandām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu