Gada balva sportā - Arēnā Rīga decembrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas gada nozīmīgākais sporta balvu pasniegšanas pasākums "Latvijas Gada balva sportā" šogad tiešraidē netiks translēts televīzijā, šodien preses konferencē atklāja pasākuma organizatori.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 27. decembrī "Arēnā Rīga", bet Latvijas Televīzijas 1. kanālā to rādīs 29. decembrī.

Kā skaidroja ceremonijas idejas autors Igo Japiņš, pasākums notiks ceturtdienā, bet televīzija uzskata, ka sestdienā tam būs lielāka auditorija, savukārt "Arēnā Rīga" šajā laikā vietu nebija iespējams dabūt un tāpēc pasākums tiks translēts ierakstā.

""Arēnā Rīga" vietas ir jārezervē ļoti savlaicīgi, un tāpēc ap šo pašu datumu jau šobrīd tur esam rezervējuši vietu nākamajam gadam," sacīja Japiņš. "Šis ir laiks, kad ziemas un vasaras sporta veidu pārstāvji daudzmaz ir uz vietas Latvijā un var piedalīties pasākumā."

"Pasākumā būs 14 nominācijas, bet divas no tām būs jaunas," norādīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis. "Pirmkārt, tiks noskaidrots tehnisko sporta veidu labākais pārstāvis, jo tie kļūst Latvijā arvien populārāki. Savukārt otra izmaiņa tiešraides neesamības dēļ ir, ka nebūs telefona balsojuma par populārāko sportistu, bet tā vietā būs interneta balsojums "Sports visiem". Tajā centīsimies noskaidrot to sporta veidu vai varbūt notikumu, kur svarīgākais nav bijis sportiskais rezultāts, bet gan popularitāte un pieejamība."

Šogad tiks noskaidroti uzvarētāji šādās kategorijās: "Labākais Latvijas sportists", "Labākā Latvijas sportiste", "Labākā/ais tehnisko sporta veidu sportists/te", "Labākais Latvijas treneris", "Labākā Latvijas komanda", "Gada uzlecošā zvaigzne", "Gada sporta notikums Latvijā", "Gada ieguldījums Latvijas sportā", "Sports visiem - populārākais sporta veids ikvienam Latvijas iedzīvotājam", "Par cīņas gribu", "Par godīgu cīņu", "Paraugs sportā", "Gada sporta skolotājs" un "Mūža ieguldījums Latvijas sportā".

Uzvarētāju kategorijā "Gada sporta skolotājs" noteiks Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) speciāli izveidota komisija, izvērtējot katras rajona un pilsētas izglītības pārvaldes izvirzītos kandidātus.

Šogad, nosakot "Gada sporta skolotāju", ņems vērā arī skolotāja prasmi izmantot oriģinālas un daudzveidīgas izglītības metodes, jaunas tehnoloģijas un informāciju, spēju motivēt audzēkņus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, kā arī savas pieredzes popularizēšanu un izstrādātos kritērijus izglītojamo sasniegumu vērtēšanas sistēmā.

Pretendenti lielākajā daļā kategoriju tiks izvirzīti pēc sporta žurnālistu aptaujas, savukārt pēc tam žūrija 15 cilvēku sastāvā noteiks uzvarētājus, kas kļūs zināmi pasākuma laikā.

Žūrijas komisijas prezidents ir Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš, bet tās locekļi ir LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis, Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs un LOV direktors Žoržs Tikmers, IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, LTV Sporta daļas vadītājs Andris Ušackis, SIA "Mediju nams" valdes priekšsēdētājs Armands Puče, žurnāla "Sports" redaktors Dainis Caune, "Radio SWH" sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns, laikraksta "Diena" Sporta nodaļas redaktors Artūrs Vaiders, laikraksta "Čas" Sporta nodaļas redaktors Valerijs Karpuškins, LOK atlētu komisijas pārstāvis, AS "Hansabanka" valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš, SIA "Latvijas mobilais telefons" prezidents Juris Binde un "Igo Japiņa sporta aģentūras" direktors Igo Japiņš.

Balsojums aptaujā "Sports visiem" no 1.novembra līdz 14.decembrim norisināsies portālos "www.esports.lv" un "www.olimpiade.lv". Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts balsot, atzīmējot savu iemīļoto sporta veidu, ar ko nodarbojas.

"Pasākums jau ir ieņēmis savu vietu Latvijas dzīvē. Tagad ir jābūt kaut kam ārkārtējam, lai tas nenotiktu," sacīja Vrubļevskis.

Svinīgās ceremonijas režisors Viktors Runtulis no SIA "Virus Art" kā vienīgo mīnusu minēja tiešraides neesamību. "Pluss ir tas, ka no Dailes teātra esam pārcēlušies uz "Arēna Rīga", kas nozīmē, ka tehniski un vēl savādāk iespējams veidot lielāku šovu. Montāžas ceļā pasākumam tiks piešķirts lielāks dinamisms, kas skatītājiem padarīs to interesantāku."

Runtulis arī piebilda, ka "būs pirmatskaņojumi, būs ārzemju viesi, skatītājus gaida arī dažādi citi pārsteigumi un uzaicinājumi".

Sadarbībā ar "Aerodium" pasākuma atklāšanas ceremonija tiks veidota kā Latvijā līdz šim vēl nebijis šovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu