VEF leģendas kluba jubilejas grāmatā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā īpašais basketbola klubs Rīgas VEF, šogad atzīmējot tā 50 gadu jubileju, izdod grāmatu "Vefiņš 50 gadu 50 stāstos".

"Bija laiks, kad tieši VEF atgādināja par Latvijas vīriešu basketbola spēku. Vefieši bija PSRS izlases līderi, izcīnīja pasaules un Eiropas čempionu titulus un zeltu olimpiskajās spēlēs, bet vēlāk godam pārstāvēja ar sarkanbaltsarkano karogu spēlējošo valstsvienību," savā komentārā uzsver kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. "Ir daudz argumentu, kas apliecina VEF īpašo vietu Latvijas basketbolā, tāpēc, atzīmējot kluba 50. jubileju, vēlamies atgādināt un uzsvērt tā vēsturi un ieguldījumu Latvijas groza bumbas attīstībā, izdodot grāmatu. Tajā būs apkopoti visi leģendārās meistarkomandas būtiskākie notikumi, sasniegumi un personības." Izdevuma autori ir Latvijā izcilākie basketbola apskatnieki - vairāku grāmatu par basketbolu autors, laikraksta Diena žurnālists Guntis Keisels un daudzu ar sportu saistītu izdevumu autors, žurnālists Ivars Ošiņš, kā arī bijušais vefietis, izdevniecības Jumava prezidents Juris Visockis.

Grāmata tiks izdota apgādā Jumava. Tās prezentācija paredzēta 11. septembrī Dailes teātrī.

Leģendārās VEF meistarkomandas pirmā spēle notika 1958. gada 12. augustā Daugavas stadionā, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno Spartak JZS.

PSRS beigu posmā VEF spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. Šis klubs ir izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu