Raikonens varētu pievienoties "Mercedes GP" komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2007.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions soms Kimi Raikonens varētu pievienoties bijušajai "Brawn Grand Prix" komandai, kas turpmāk startēs zem nosaukuma "Mercedes GP".

To ceturtdien intervijā izdevumam "Autosport" atzina Raikonena menedžeris Stīvs Robertsons.

Roberstons atzina, ka Raikonens, kurš nespēja panākt vienošanos ar "McLaren" komandu un tāpēc nolēma izlaist nākamo sezonu, vēl simtprocentīgi nav izlēmis, ko darīs nākamgad.

"Šī ir Pirmā formula. Ja viņi spēs piedāvāt vai arī pārliecinās mūs, ka viņi var sniegt Kimi to iespēju, kas apmierinās pašu Kimi, un ja viņš uzskatīs, ka var uzvarēt posmos un čempionātā, tad nekad nesaki nekad. Vienmēr pastāv iespēja," atzina Robertsons.

"Nauda šajā gadījumā nav svarīgākais faktors. Protams, nauda ir daļa no tā visa, bet Kimi vēlas braukt formulā, kurā viņš pilnībā var izpaust savu talantu," piebilda Raikonena menedžeris.

Jau ziņots, ka šosezon Raikonens pārstāvēja "Ferrari" komandu, bet nākamgad šajā vienībā viņa vietā brauks 2005. un 2006.gada pasaules čempions Fernando Alonso.

Iepriekš Raikonens bija izteicies, ka varētu pievērsties braukšanai Pasaules autorallija čempionātā (WRC), ja viņam neizdosies noslēgt līgumu ar konkurētspējīgu F-1 komandu.

Jau ziņots, ka pirmdien Vācijas autoražotājs "Mercedes" savā īpašumā pārņēma aizvadītās sezonas F-1 Konstruktoru kausa ieguvēju "Brawn GP", iegādājoties 75% tā akciju.

Turpmāk sacensībās komanda startēs zem nosaukuma "Mercedes GP", savukārt tās vadītājs līdzīgi kā iepriekš paliks Ross Brons.

Tāpat kļuva skaidrs, ka "Mercedes" līdz pat 2015.gadam joprojām ar dzinējiem apgādās "McLaren" komandu.

Jaunā "Mercedes GP" vienība jau ir noslēgusi līgumu ar vācu braucēju Niko Rosbergu, bet otrā pilota vieta pagaidām ir vakanta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu