"McLaren" komanda priecājas par "Mercedes" aiziešanu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

"Mercedes" lēmums iegādāties Pirmās formulas (F-1) čempionvienību "Brawn GP" un pārdot daļas "McLaren" komandā ir labs visām iesaistītajām pusēm, pirmdien izteicās "McLaren" līdzīpašnieks un bijušais komandas vadītājs Rons Deniss.

"Šajā gadījumā iegūst gan "McLaren", gan "Daimler"," Deniss izteicās pirmdien publicētajā "McLaren" komandas paziņojumā. "Daudzkārt esmu teicis, ka, lai komanda 21.gadsimtā izdzīvotu F-1 čempionātā, tai ir jābūt kam daudz lielākam nekā vienkāršai komandai."

"Lai komandas sekmīgi pastāvētu, attīstītos, uzvarētu posmos un pasaules čempionātos, kompānijām, kuru komandas brauc Pirmajā formulā, ir jāizvērš plašas komerciālās aktivitātes," izteicās Deniss.

LETA pirmdien vēstīja, ka "Brawn GP" komanda turpmāk sacensībās startēs zem nosaukuma "Mercedes GP", savukārt tās vadītājs līdzīgi kā iepriekš paliks Ross Brons.

Tikmēr "Daimler" vadītājs Dīters Cehe, kura kompānijai pieder "Mercedes", izteicās, ka sadarbība ar "McLaren" radās, lai pārspētu "Ferrari" ielas mašīnu ražošanā.

"McLaren" pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados ierobežotā skaitā radīja sporta automašīnu, bet 2011.gadā plāno izlaist marku MP4-12C, kas konkurētu ar "Ferrari" un "Mercedes" mašīnām.

Deniss uzsvēra, ka nākamo gadu laikā "McLaren" plāno attīstīties un kļūt par vēl lielāku tehnisko un ekonomisko spēku.

"McLaren" no "Daimler" 40 procentus savu akciju atpirks līdz 2011.gadam. Pašlaik pa 15 procentiem akciju pieder Denisam un viņa Saūda Arābijas biznesa partnerim Mansuram Ojeham, bet 30 procentu akcijas ir Bahreinas holdinga kompānijas "Mumtalakat" īpašumā.

"McLaren" turpinās izmantot "Mercedes" dzinējus vismaz līdz 2015.gadam un arī F-1 komandas pašreizējais nosaukums paliks nemainīgs - "McLaren-Mercedes".

Jau ziņots, pēc neoficiālas informācijas, aizvadītās sezonas F-1 čempions brits Džensons Batons nākamajā gadā varētu pievienoties "McLaren" komandai. Ja tas notiks, tad viņš kļūs par 2008.gada pasaules čempiona, sava tautieša Lūisa Hamiltona, komandas biedru.

Savukārt jaunajā "Mercedes GP" komandā varētu braukt vācu piloti Niks Haidfelds un Niko Rosbergs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu