Ford atzinīgi vērtē startu Lielbritānijas rallijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar sacīkstēm Lielbritānijas ceļos noslēdzies pasaules autorallija čempionāts. Izcīnot otro vietu Lielbritānijas rallijā, par pasaules vicečempioniem kļuva "BP Ford Abu Dhabi World Rally Team" ekipāža Miko Hirvonens/Jarmo Lehtinens, kuri sezonas noslēgumā pasaules čempioniem, Sebastjanam Loebam un Danielam Elenam no "Citroen" piekāpās par nieka vienu punktu. Tikmēr priekšpiedziņas automašīnu grupā pārliecinoši ātrākās bija Ford Fiesta automašīnas, ieņemot pirmās četras vietas. Ford Fiesta braucēji aizņēma visu pjedestālu N3 klasē un pirmās divas vietas A6 kategorijā.

Ar Ford Focus WRC braucošajiem Hirvonenam/Lehtinenam, lai kļūtu par pasaules čempioniem, bija pēdējā rallijā jāpārspēj savus konkurentus Sebastjanu Loebu/Danielu Elenu. Sīva cīņa saglabājās līdz pat priekšpēdējam ātrumposmam, kad atvērās Hirvonena automobiļa dzinēja pārsegs un cīņa par čempiona titulu bija galā. Sacensībām noslēdzoties, Miko Hirvonens bija otrais gan Lielbritānijas rallijā, gan meistarsacīkšu kopvērtējumā. Finišējot septītajā vietā, ceturto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā nosargāja otra "BP Ford Abu Dhabi World Rally Team" ekipāža Jari Mati Latvala/Mika Antila. Arī ražotāju vērtējumā Ford komanda sezonu noslēdza otrajā vietā.

Lielbritānijas rallijs bija pēdējais posms "Ford Fiesta Sporting Trophy International" čempionātā. Tur par čempiona titulu cīnījās vācieši Patriks Anglade/Hans Peters Lots un angļi Kreigs Brīns/Gerets Robertss. Šī bija īpaša cīņa, jo Brīns startēja ar jauno un ātrāko Ford Fiesta R2, kamēr Anglade trasē devās ar iepriekšējās paaudzes Ford Fiesta ST. Lai gan visu sacīkstes laiku ātrāks bija Brīns, kļūda pirmās dienas pēdējā ātrumposmā laupīja viņam cerības uz uzvaru rallijā. Tādējādi uzvaru gan Lielbritānijas rallijā izcīnīja vācietis Patriks Anglade. Tomēr, izcīnījis uzvaru 12 ātrumposmos, Brīns savāca pietiekoši daudz punktu, lai Angladi apsteigtu un kļūtu par "Ford Fiesta Sporting Trophy International" čempionu. Kā apbalvojumu par šo sasniegumu viņš saņems testus ar jaunākās paaudzes Ford Focus WRC automobili pasaules vicečempiona Miko Hirvonena virsvadībā.

Teicamu sniegumu Lielbritānijas rallijā demonstrēja arī ar Latvijas licenci startējošais anglis Toms Keivs, kurš sacīkstēs piedalās ar Ford Fiesta ST automašīnu. Startējot ekipāžā ar Kreigu Periju, Keivs bija pārliecinoši ātrākais N3 klasē rallija otrajā un trešajā dienā, taču uzvarēt rallijā neizdevās – trešajā ātrumposmā Keivs nobrauca no trases un zaudēja 25 minūtes. Finišu Toms Keivs/Kreigs Perijs sasniedza trešie N3 kategorijā un sestie starp priekšpiedziņas automobiļiem.

Var atzīmēt, ka Lielbritānijas rallijs bija tikai otrā reize, kad pasaules čempionātā startē jaunās Ford Fiesta R2 automašīnas, taču tās atkal finišu sasniegušas pilnā sastāvā, turklāt divas no tām bija ātrākās A6 klasē.

Plašāka informācija par Ford rallija projektiem – www.m-sport.co.uk, savukārt vairāk informācijas par pasaules rallija čempionātu www.wrc.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu