ASK Rīga kārto parādus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbola vicečempioni "ASK Rīga" nokārtojuši nodokļu saistības ar vairākiem bijušajiem spēlētājiem, kuriem vienība bija parādā, aģentūrai LETA apstiprinājuši paši basketbolisti.

Iepriekš nodokļu parādu dēļ vismaz divi bijušie komandas spēlētāji Jānis Pozņaks un Salvis Mētra gatavojās komandu sūdzēt tiesā, bet nodokļi nebija nomaksāti vēl vairākiem spēlētājiem.

Pagājušajā nedēļā preses konferencē "ASK Rīga" valdes loceklis Jānis Ķuzulis apgalvoja, ka visi nodokļu jautājumi jau tobrīd bija nokārtoti, tomēr Pozņaka aģents Sandijs Baškevics vēlāk intervijā aģentūrai LETA uzsvēra, ka tad nodokļu jautājumi vēl nebija nokārtoti.

Šodien gan Baškevics, gan Mētra, gan vēl viens bijušais vienības spēlētājs Krists Pīternieks apstiprināja, ka komanda ar viņiem nodokļu saistības ir nokārtojusi.

Spēlētāji saskaņā ar līgumu ir pašnodarbinātas personas, tomēr tajā ir noteikts, ka visus nodokļu jautājumus kārto "ASK Rīga".

Kā ziņots, laikraksts "Dienas Bizness" rakstīja, ka jūnija beigās "ASK Rīga" parādi bija pārsnieguši 90 000 latu un klubs tos sācis maksāt tikai pēc stingras Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcības.

VID neizpauž konkrētas summas, taču no klubam "ASK Rīga" tuviem avotiem laikrakstam esot zināms, ka par 15 komandas spēlētājiem nesamaksāto nodokļu kopsumma jūnija beigās tuvojusies jau 95 000 latu. Turklāt šī informācija neaptvēra visus kluba spēlētājus.

Pret virkni spēlētāju VID jau bija sācis nodokļu piedziņas darbības. Publiski parādījās informācija, ka basketbolistam Sandim Valteram aptuveni 30 000 latu nodokļu parāda dēļ bloķēti konti un īpašumi, taču viņš nav bijis vienīgais. Piemēram, Arnim Vecvagaram, kura nodokļu parāds ir ap 10 000 latu, jūnija beigās bijis uzlikts atsavināšanas aizliegums divām viņa automašīnām, bet lēmums par nodokļu piedziņu nosūtīts tiesu izpildītājiem.

Attiecībā uz vienības sporta direktoru Māri Jučmani, kura parāds ir ap 3000 latu, jau bijis pieņemts lēmums par parāda bezstrīda piedziņu, kas nosūtīts izpildei bankai. Arī par spēlētāja Ernesta Kalves parādu - nepilniem 2000 latu - pieņemts līdzīgs lēmums. Raitim Grafam, kura nodokļu parāds pārsniedzis 6200 latus, uzlikts atsavināšanas līgums automašīnai un tāpat pieņemts lēmums par nodokļu parāda bezstrīda piedziņu.

Jau maija beigās lēmums par nodokļu parāda bezstrīda piedziņu pieņemts par Edgaru Buļu, kurš ir bijušais sieviešu basketbola komandas "TTT/Rīga" menedžeris, bet šī vienība līdz 2007. gada 31. oktobrim bija "ASK Rīga" sistēmā.

Buļs atzinis, ka nodokļu jautājums ar viņu vēl nav nokārtots un tuvākajā laikā pašreizējais nacionālo basketbola izlašu direktors tiksies ar komandas vadību.

Klubs pretēji līgumos noteiktajam nebija parūpējies arī par viesspēlētāju nodokļu nomaksu, norādīja DB. Par Āronu Bramletu nav bijuši samaksāti nepilni 9000 latu, par Eriku Sandersu - gandrīz 14 000 latu, par Dveinu Broilsu - vairāk nekā 10 000 latu, par Kērtisu Miledžu - vairāk nekā 13 000 latu. Attiecībā uz Broilsu jau bijis pieņemts lēmums par parāda bezstrīda piedziņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu