Fiesta R2 debitē Spānijā, Fiesta ST izcīna uzvaru Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas nogale lieliski izdevusies vairākiem sportistiem, kuri rallija sacensībās startē ar Ford automašīnām.

Rallijā "Latvija – Kuldīgas Rudens 2009" uzvaru 2WD klasē svinēja ar Latvijas licenci startējošais anglis Toms Keivs kopā ar stūrmani Džemmu Praisu. Savukārt pasaules čempionāta posmā lielisku debiju piedzīvoja Ford Fiesta R2 – sacīkstēs Spānijā grieķu Lambrosa Atanasulasa/Nikolaosa Zakheosa ekipāža uzvarēja R2 klasē un finišēja piektajā vietā starp visām priekšpiedziņas automašīnām.

Angļu Toma Keiva/Džemmas Praisas ekipāža Latvijā ir pazīstama jau vairākus gadus. Jaunais sportists savas rallija gaitas sācis tieši mūsu valstī, bet pērn Lielbritānijas posmā debitēja pasaules čempionātā ar uzvaru N3 klasē. Šogad Toms Keivs pēc gada pārtraukuma atgriezās Latvijas čempionātā, un viņa atgriešanās sanāca lieliska – uzvarot divos no septiņiem ātrumposmiem un vēl četros sasniedzot otro labāko rezultātu – anglis triumfēja 2WD kategorijā. Ford Fiesta ST automobiļiem šī bija pirmā uzvara Latvijas čempionātā 2WD (iepriekš – N3) kategorijā.

Jau nākamgad Toms Keivs cer spert soli uz priekšu savā karjerā un startēt starptautiskajās sacensībās ar jaunāko Ford Fiesta paaudzi – Ford Fiesta R2. Par šādas automašīnas iegādi startiem Latvijas čempionātā domā arī citi Lielbritānijas rallija junioru programmas dalībnieki un pašmāju 2WD klases sportisti.

Pasaules rallija čempionāta posmā Spānijā jaunais Fiesta R2 tika pie uzvaras – Spānijas rallijā grieķi Lambross Atanasulass/Nikolaoss Zakheoss finišēja 25. vietā absolūtajā vērtējumā, 5. pozīcijā no priekšpiedziņas automašīnām un pārliecinoši pirmie R2 klasē. Priekšā grieķim finišēja vien ātrākās un jaudīgākās Super 1600 un R3 kategorijas automašīnas.

Spānijas rallija absolūtajā vērtējumā trešo vietu izcīnīja "BP Ford Abu Dhabi World Rally Team" ekipāža Miko Hirvonens/Jarmo Lehtinens, saglabājot līderpozīcijas pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms pasaules čempionāta pēdējā posma, kurš risināsies oktobra beigās Velsā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu