Ford Fiesta R2 – pasaules čempionāta debija Spānijā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Spānijā notiks pasaules autorallija čempionāta priekšpēdējais posms. Pirmo reizi pasaules čempionātā uz starta stāsies Ford Fiesta R2 automašīnas, cīnoties starptautiskajā "Fiesta Sporting Trophy International". Uz starta Spānijā stāsies sešas Ford Fiesta R2.

"Fiesta Sporting Trophy International" ir starptautisks seriāls, kurā sportisti sacenšas ar identiskām Ford Fiesta automašīnām. No seriāla rašanās brīža 2006. gadā sportisti startējuši ar iepriekšējās paaudzes Ford Fiesta ST automobiļiem, bet kopš šā gada Spānijas posma atļautas arī jaunās paaudzes Ford Fiesta R2.

Interese par Ford Fiesta R2 automašīnām parādījusies arī Latvijā, un vairāki labākie mūsu valsts priekšpiedziņas auto rallisti jau izteikuši interesi par automašīnas iegādi startam 2010. gada Latvijas čempionātā un, iespējams, arī starptautiskajās sacensībās. Automašīna tiek izgatavota Ford rūpnīcā, bet sporta detaļas – kompānijā "M-Sport", kur tiek gatavoti arī Ford Focus WRC automobiļi. No standarta Ford Fiesta izveidot Ford Fiesta R2 iespējams tepat uz vietas Latvijā.

Andris Berķis, Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretārs: "Ford Fiesta R2 ir lieliska sporta automašīna, par ko sportisti paši varēja pārliecināties automobiļa testos augustā pie Talsiem. Jaunie sportisti ir sapratuši, ka šī ir īsta sporta automašīna – ar sporta amortizatoriem, pārnesumkārbu un bremzēm – kas atļauj braukt agresīvi un pilnveidot savas prasmes. Turklāt visu sportistu rīcībā ir identiski automobiļi, kas ļauj noskaidrot ātrāko ekipāžu, nevis labāko tehnikas sagatavotāju. Turklāt, ja visiem sportistiem ir vienādas automašīnas, tiek trenēta arī sportistu māka izvēlēties atbilstošus piekares regulējumus. Ja interese par Ford Fiesta R2 būs pietiekoši liela, jau tuvākajā laikā plānojam ieviest Ford Fiesta čempionātu Latvijā. Lielu paldies vēlos pateikt Ford dīleriem Latvijā "Baltic Motors", kuri ar lielu entuziasmu atbalsta Ford Fiesta R2 projektu."

Kompānijai "M-Sport" šobrīd ir daudz darba. Bez arvien pieaugošās intereses par Ford Fiesta R2 tai jāapkalpo arī savi flagmaņi – "BP Ford Abu Dhabi World Rally Team". Šīs komandas ekipāža Miko Hirvonens/Jarmo Lehtinens ir pasaules autorallija čempionāta līderi un var atnest Ford trešo pasaules čempiona titulu braucējiem šā zīmola vēsturē un pirmo kopš 1981. gada. Lai to izdarītu, Hirvonenam/Lehtinenam pēdējos divos posmos Spānijā un Lielbritānijā jānosargā savs piecu punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem.

Tikmēr "M-Sport" rūpnīca jau sākusi arī jaunās Ford Fiesta Super2000 automašīnas testus. Šī automašīna jau nākamgad startēs pasaules rallija čempionātā, cīnoties par jaunizveidoto "Super2000 kausu". Savukārt jau 2011. gadā pasaules rallija čempionātā vairs nebūs atļauta pašreizējā WRC klase un tās vietā stāsies "Super2000" specifikācijas automobiļi – tātad arī jaunā Ford Fiesta.

Pirmos Ford Fiesta testus veica anglis Metjū Vilsons, kurš startē pasaules rallija čempionātā. Viņš atzina jauno auto par labu un perspektīvu. Lai gan sacīkstēs Ford Fiesta Super2000 iesaistīsies tikai nākamgad, jau šogad Miko Hirvonens/Jarmo Lehtinens iemēģinās jauno auto "Intercontinental Rally Challenge" pēdējā posmā Skotijā, startējot kā tā sauktā "nullīte".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu