Celtics uzvaras attālumā no čempionu titula (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Trešo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas finālsērijā šonakt izcīnījusi Bostonas Celtics vienība, kas ar 97:91 Losandželosā pārspēja vietējos Lakers basketbolistus un ir vairs tikai vienas uzvaras attālumā no čempionu titula.

Vēl otrā puslaika vidū viesi zaudēja ar mīnus 24 (21:45), bet līdzīgi kā iepriekšējā abu komandu spēlē, kad to paveica Lakers, bostonieši pacietīgi samazināja rezultāta starpību.

Kevinam Gārnetam un Co šajā spēlē izdevās apturēt ierasti ļoti rezultatīvo Kobi Braientu (ar bumbu).
Kevinam Gārnetam un Co šajā spēlē izdevās apturēt ierasti ļoti rezultatīvo Kobi Braientu (ar bumbu). Foto: ESPN.com

Nedaudz vairāk kā minūti pirms mača beigām Celtics jau atradās trīs punktus priekšā konkurentiem - 92:89. Divus soda metienus realizēja bostonietis Pols Pīrss, uz ko spānis Pau Gasols atbildēja ar saviem diviem gūtajiem punktiem no spēles.

Nākamajā uzbrukumā Bostonas komandas labā izcēlās Rejs Alens, panākot 96:91. Lakers uzbrukumam bija atlikušas 16 sekundes. Pa reizei metot pa grozu, kļūdījās Saša Vujačičs un Gasols, bet mača rezultātam punkts tika pielikts ar precīzu Edija Hausa soda metienu, kas nodrošināja Celtics svarīgu uzvaru.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir kļuvis 3-1 par labu "ķeltiem" un, gaidot nākamo spēli, jāpiemin fakts, ka līdz šim nevienai komandai visā NBA vēsturē finālā nav izdevies atspēlēties no 1-3.

Rezultatīvākais Celtics rindās ar 20 gūtajiem punktiem bija Pols Pīrss, bet vēl 19 punktus pievienoja Rejs Alens. Savukārt Lakers komandā 19 punktus sameta Lamars Odoms, bet 17 punkti Pau Gasola un Kobes Braienta kontā.

"Nevēlos tagad pārāk sapriecāties," pēc mača ESPN žurnālistiem sacīja Pols Pīrss, kurš pats dzimis Losandželosā un bērnībā bijis liels Lakers fans. "Es gribu iziet laukumā, mēģināt uzvarēt piekto spēli, kas norisināsies Tēva dienā, un tad atkal varēšu elpot."

Nākamā spēle notiks 15. jūnijā, bet nepieciešamības gadījumā mači tiks aizvadīti arī 17. un 19. jūnijā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu