Šuplers vedīs cīņā Dinamo! (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par jaundibinātās Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri ceturtdien apstiprināts Slovākijas valstsvienības galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Trīs no kluba valdes locekļiem šodien nobalsoja par Šuplera apstiprināšanu, bet viens - pret. Paredzams, ka ar viņu tiks noslēgts līgums pēc sistēmas 1+1.

Šuplers divas sezonas ir bijis "Rīga 2000" kluba galvenais treneris, bet šomēnes pasaules čempionātā viņa vadītā Slovākijas izlase ierindojās tikai 13. vietā.

"Valde Šupleru ieteica padomei apstiprināt amatam, un padome to šodien arī izdarīja," teica "Dinamo Rīga" kluba valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols . "Mums svarīga ir katra diena, lai sāktu strādāt."

"Dinamo Rīga" padomē ir Guntis Ulmanis, Juris Savickis, Krists Freibergs, Aldis Pauniņš, kā arī Kirovs Lipmans, kurš sēdē nepiedalījās. Savukārt vienības valdē ir Koziols, kā arī Rolands Brolišs un Armands Simsons.

Bez Šuplera uz "Dinamo" galvenā trenera amatu pretendēja arī bijušais Nacionālās hokeja līgas kluba Ņūdžersijas "Devils" galvenais treneris Robijs Ftoreks.

"Pēc tikšanās biju ļoti, ļoti pārsteigts, cik labs speciālists ir Ftoreks, tomēr profesionālu apsvērumu dēļ izvēlējāmies tieši labāk zināmo Šupleru," teica Koziols. "Man nav šaubu par Ftoreka profesionalitāti un spējām kā trenerim, bet pirmajā sezonā mums nav tiesību kļūdīties un nav iespēju daudz eksperimentēt, tāpēc labāk izvēlēties pārbaudītu un zināmu treneri neeksperimentējot."

"Ftoreks arī nav strādājis Eiropā uz lieliem laukumiem, ko pats atzina. Tāpat ekonomiski Šuplers ir izdevīgāks."

"Mana rekomendācija bija par labu Šupleram, jo Ftoreks ir amerikāņu hokeja piekritējs, un būtu nedaudz nepareizi Latvijas spēlētājiem šo filozofiju mainīt. Pieaugušiem hokejistiem tas nav izdarāms viena vai pat divu gadu laikā," izteicās "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs.

"Piekrītu Savicka kungam, kurš teica, ka tad, kad komandā būs izveidota sistēma, tad pēc pāris gadiem arī varēsim meklēt šādu speciālistu. Prieks, ka padome ieklausījās valdē."

Divu gadu līgumus ar "Dinamo Rīgu" jau ir parakstījuši Viktors Bļinovs, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels un Aleksejs Širokovs, bet uz vienu sezonu līgumi ir parakstīti ar Atvaru Tribuncovu, Miķeli Rēdlihu, Edgaru Masaļski, Sergeju Naumovu, Armandu Bērziņu un Juri Štālu.

2008./2009. gada sezonā Kontinentālajā hokeja līgā Latvijas vienība spēlēs vienā apakšgrupā kopā ar Jaroslavļas "Lokomotiv", Omskas "Avangard", Habarovskas "Amur", Novosibirskas "Sibirj" un Toljati "Lada" komandām. Ar šīm vienībām "Dinamo Rīga" regulārās sezonas laikā tiksies četras reizes - divas savā laukumā un divas izbraukumā, bet ar pārējo apakšgrupu vienībām - kopumā 18 komandām - aizvadīs pa divām spēlēm.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu