"Mercedes" iegādāsies 75 procentus komandas "Brawn Grand Prix" akciju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu autobūves kompānija "Mercedes" piekritusi nākamo trīs gadu laikā iegādāties 75 procentus Pirmās formulas (F-1) pašreizējās līdervienības "Brawn GP" akciju.

Abas puses esot panākušas mutisku vienošanos un tuvākajā laikā arī tiks noslēgts līgums, vēsta Vācijas žurnāls "Auto, Motor und Sport".

Uzņēmumam jau pašlaik pieder 40 procenti "McLaren" komandas akciju, un tas piegādā motorus "Brawn GP" un "Force India" vienībām.

"Mercedes" ir ekskluzīvs līgums ar "McLaren" komandu līdz 2011.gadam, tāpēc paredzams, ka uzņēmumam liela uzmanība paralēli būs jāpievērš abām vienībām.

"Mūsu partneriem nav tikai finanses, bet arī liela emocionālā interese par automobiļiem un īpaši tiem, kas ir ar mūsu zīmolu," izteicās "Mercedes" partneru "Daimler" izpilddirektors Dīters Cehe.

"Brawn GP" komanda šogad tika izveidota uz "Honda" vienības bāzes, kas pagājušā gada izskaņā paziņoja par izstāšanos no F-1 čempionāta. To vada bijušais "Ferrari" un "Honda" komandu tehniskais direktors Ross Brons.

Vienības pilots Džensons Batons uzvarēja sešos no sezonas pirmajiem septiņiem posmiem un pašlaik ir kopvērtējuma līderis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu