Svētdien notiks Latvijas Spēkavīru čempionāta fināla sacensības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 30.augustā, Ogrē norisināsies Latvijas Spēka atlētu federācijas un Sporta attīstības centra organizētā Spēkavīru čempionāta fināla sacensības, informē organizatori.

Iepriekšējā sacensību posmā Ventspilī, neskatoties uz mazāk veiksmīgo sniegumu G4S nēšu nešanas vingrinājumā (7. vieta, 17,85 sek.), ar 2 pirmajām, 2 otrajām un 1 trešo labāko rezultātu pārējos pārbaudījumos līdera pozīcijas pārliecinoši izdevās saglabāt Artim Plivdam. Sacensību rīkotāji gan norāda, ka nozīmīgajā fināla posmā, kur Latvijas spēcīgākie vīri cīnīsies par pirmo vietu, iepriekšējos posmos iegūtās vietas nav izšķirošas, tādēļ fināls solās būt pārsteigumiem pilns.

Pēc sacensību posma Ventspilī tika noskaidroti 8 atlēti, kuri ieguva automātiskas tiesības cīnīties par Latvijas Spēkavīra 2009 čempiona titulu. Pēc visu posmu kopvērtējuma finālā tiksies Artis Plivda (Preiļi), Mareks Leitis (Ventspils), Māris Rozentāls (Kuldīga), Andris Leišavnieks (Gulbene), Dainis Zāģeris (Talsi), Ivars Kazeļniks (Ogre), Māris Blumfelds (Jelgava) un Ingus Kaktenieks (Dobele).

Uz fināla sacensībām ir uzaicināti arī Oskars Brugemanis (Valmiera) un Agris Kazeļniks (Ogre). Tā kā abi atlēti nav startējuši visos līdzšinējos posmos, taču pašreizējā kopvērtējuma rezultāti liecina par garantētu iekļūšanu astotniekā, spēkavīri ieguvuši wild card jeb tiesības piedalīties fināla sacensībās.

Spēkavīru čempionāta posms Ogrē norisināsies 30.augustā pie Ogres kultūras centra. Pulksten 11:00 notiks amatieru sacensības, savukārt no pulksten 13:30 cīņu par uzvarētāja titulu sāks elites vīri.

Informē Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības centrs pārstāvis: „Fināla sacensības, protams, ir dalībnieku un skatītāju visgaidītākais čempionāta posms. Taču šogad čempionāts kopumā ir interesantiem pavērsieniem bagāts – jau pirms fināla ir izvirzījies stabils sacensību līderis Artis Plivda, kurš pērn piedalījās tikai vienā čempionāta posmā. Līdz ar to šā gada finālā lielāka „konkurence” ir nevis par pirmo, bet par pārējām godalgotajām pozīcijām.

Lai arī Spēkavīru čempionāts ir kļuvis par tradicionālu pasākumu, esmu gandarīts, ka dalībnieku, skatītāju un pasākuma atbalstītāju loks ar katru gadu tikai paplašinās. Ceru, ka tā būs arī turpmāk!”

Visu līdz šim notikušo 5 posmu kopvērtējumā pašreizējais līderis Artis Plivda ir ieguvis 49 punktus, par 15 punktiem atraujoties no tuvākā sekotāja Mareka Leiša (34 punkti). Pirmo trijnieku noteikti ietekmēs arī Agra Kazeļnika dalība finālā, kas, startējot vienā čempionāta posmā, uzrādīja teicamu rezultātu. Sīva cīņa gaidāma faktiski par visām fināla pozīcijām, jo sportisti sacensību laikā ir demonstrējuši labu sniegumu, nereti no konkurenta atšķiroties vien ar minimālu punktu pārsvaru. Tā, piemēram, cieši blakus rezultātu tabulā ir Mareks Leitis un Māris Rozentāls, kā arī Andris Leišavnieks un Dainis Zāģeris.

Ilze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja: „Nav šaubu, ka čempionāta posms Ogrē būs ļoti aizraujošs, kā jau fināla sacensības. Turklāt zīmīgi, ka finālā piedalīsies pat divi „mājinieki” – brāļi Ivars un Agris Kazeļniki.

Esmu gandarīta par visiem stipriniekiem, kuri iekļuvuši čempionāta finālā! Jo īpaši liels prieks par Arti Plivdu, kurš, neskatoties uz mazāk veiksmīgajiem rezultātiem G4S nēšu nešanas vingrinājumos, ir spējis uzrādīt lielisku rezultātu katra posma kopvērtējumā. G4S vēl finālistiem veiksmi un izturību sacensībās par godpilno Latvijas Spēkavīra 2009 titulu!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu