10 000 eiro un kauss labākajiem! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Krafts

29. aprīlī notika Nordea Rīgas maratona oficiālā preses konference. Līdz Nordea Rīgas maratonam, kas 2008. gada 18. maijā notiks jau 18. reizi, atlikušas vēl 18 dienas. Organizatori daudz domājuši, lai šogad pasākums būtu vēl krāšņāks un pulcētu vēl lielāku Latvijas un ārvalstu dalībnieku skaitu. Jau patlaban reģistrētais dalībnieku skaits ļauj apgalvot, ka Nordea Rīgas maratons ir lielākais Baltijā. Šā gada balvu fonds ļauj cerēt arī uz lielāku Latvijas un ārvalstu profesionālo sportistu aktivitāti.

Organizatoru ilgtermiņa mērķis ir veidot Maratona starptautisko atpazīstamību Skandināvijā un citās Eiropas valstīs, tādējādi palielinot pasākuma dalībnieku skaitu un veicinot skriešanas kultūras attīstību Latvijā. Dalībnieku vidū piecas pārstāvētākās valstis ir Latvija, Somija, Itālija, Lietuva un Igaunija.

Rīgas dome šogad sākusi vairākas jaunas iniciatīvas, lai ieinteresētu Rīgā startēt un radīt iespēju rīdziniekiem klātienē vērot pēc iespējas vairāk Latvijas labāko sportistu sniegumu. „Labam maratonam nepieciešamas vismaz divas lietas – liels dalībnieku skaits un labi sportiskie rezultāti. Zinot, ka Latvijas sportistiem nav viegli konkurēt ar Kenijas un citu maratona lielvalstu skrējējiem, lai radītu interesi Latvijas sportistiem skriet Rīgā, šogad maratonā tiek ieviesta novitāte – labākais Latvijas maratonists un labākā Latvijas maratoniste saņems Rīgas mēra kausu,” oficiālajā preses konferencē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks.

Papildus tam, lai popularizētu sportisku dzīvesveidu un veicinātu skolu jauniešu dalību pasākumā, šogad tiek iedibināta jauna tradīcija un aktīvākajai izglītības iestādei ar lielāko dalībnieku un līdzjutēju skaitu pēc Rīgas domes iniciatīvas šogad pirmo reizi tiks pasniegts ceļojošais kauss.

Savukārt, lai piesaistītu starptautiska līmeņa skriešanas zvaigznes un izaicinātu sacensībā Latvijas spēcīgākos skrējējus, līdzīgi kā 2007.gadā pasākuma ģenerālsponsors Nordea banka par Nordea Rīgas maratona rekorda labošanu pasniegs savu īpašo naudas prēmiju 10 000 EUR apmērā. „Augstvērtīgi sportiskie rezultāti ir viens no maratona kvalitātes rādītājiem. Kaut arī Nordea Rīgas maratona rezultāts – 2 stundas 18 minūtes 30 sekundes – pagājušajā gadā bija labākais starp Ziemeļeiropas galvaspilsētu maratonos sasniegtajiem, mēs ceram, ka arī šogad atradīsies skrējēji, kas šo rezultātu varēs uzlabot, tādējādi vēl vairāk nostiprinot Nordea Rīgas maratonu pasaules maratonu kartē,” uzskata Nordea bankas vadītājs Valdis Siksnis.

Nordea Rīgas maratonam līdz šim brīdim pieteikušies jau vairāk nekā 2000 dalībnieku no 28 valstīm, tai skaitā maratona distancei 360 dalībnieki, pusmaratonam 540 un minimaratonam 1150. Patlaban Nordea Rīgas maratonam pieteikušās jau vairāk nekā 70 uzņēmumu un brīvi izveidotas komandas.

Par Nordea Rīgas maratonu:

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. 2007. gadā kopā ar jauno ģenerālsponsoru maratons ieguva nosaukumu Nordea Rīgas maratons. Pašreizējā maratona trase 2007. gada aprīlī oficiāli sertificēta Starptautiskajā maratonu un garo distanču skriešanas asociācijā AIMS.

Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra Nords Event Communications. Ģenerālsponsors – Nordea banka, sponsori – BMW WESS Select, Hanzas maiznīca, adidas un Powerade, oficiālais pārvadātājs – airBaltic, tehniskie partneri – Arēna Rīga, draugiem.lv, f64, Fluido, Albert Hotel, City Fitness, Vanilla Travel, EKO Rīga, Cleanhouse, Poligrāfijas aģentūra, aktīvā tūrisma centrs Eži, mediju partneri – Diena, LNT, 5min un TVNET. Pasākumu atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija.

Dalībai Nordea Rīgas maratonā var pieteikties līdz 2008. gada 16. maijam Nordea bankas filiālēs visā Latvijā un mājas lapā "www.nordearigasmaratons.lv".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu