Slavenajam basketbolistam Ilgauskam atņems Lietuvas pilsonību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenajam basketbolistam Židrūnam Ilgauskam, kuram ir arī ASV pase, tiks atņemta Lietuvas pilsonība, ziņo vietējie mediji.

Līdz šim brīdim tika lēsts par 39 gadus vecā Ilgauska dubultpilsonību. Vēlāk šo informāciju apstiprināja arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Klīvlendas «Cavaliers».

Saistībā ar izskanējušajām runām Lietuvas Iekšlietu ministrija nosūtīja pieprasījumu uz ASV atbildīgajām iestādēm un saņēma apstiprinājumu, ka Ilgauskam jau vairāk nekā gadu esot ASV pilsonība.

Lietuvas konstitūcijā noteikts, ka Lietuvā vienlaikus nevar būt divas pilsonības, izņemot atsevišķus likumā paredzētus gadījumus. Līdz ar to Ilgauskam nekavējoties tiks sākta pilsonības atņemšana.

«Lietuva lepojas ar pilsoņiem, kuri nesuši savas valsts vārdu pasaulē. Uzskatu, ka šāda veida situācijā nav godīgi atņemt pilsonību,» sacīja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Ilgausku 1996.gada NBA drafta pirmajā kārtā ar 20. numuru izvēlējās «Cavaliers» vienība. Viņš Amerikā mitinās jau no 1997.gada.

Lietuvas basketbolists «Cavaliers» komandas sastāvā kopumā aizvadīja 12 sezonas. 2011. gadā viņš pievienojās Maiami «Heat», taču ar šo zvaigžņoto vienību viņam neizdevās izcīnīt NBA titulu.

NBA kopumā lietuvietis aizvadīja 843 cīņas, kurās vidēji guva 13,0 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu