Krievijā pārspēj Latvijas sasniegto Ginesa rekordu stafetes skrējienā (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas pilsētā Naberežnije Čelni trešdien pārspēts Ginesa rekords diennakts 100 metru stafetes skrējienā, ko pagājušā gada oktobrī sasniedza Latvijā.

No otrdienas plkst.11 dienā līdz trešdienas plkst.11 cilvēki veica stafeti, kurā katrs skrēja 100 metrus un viņiem bija jāpārspēj Latvijas rekords, kas bija 3807 cilvēki.

Tiek ziņots, ka skrējienā kopā piedalījušies 4879 cilvēki. Tagad krieviem jāgaida līdz oficiālai rekorda apstiprināšanai.

Kā vēsta vietējie mediji, plkst.19 vakarā rekorda grafiks tika apsteigts par 200 cilvēkiem, desmit stundās skrējienu bija veikuši vairāk nekā 2000 cilvēku, bet Latvijas rekords tika pārspēts jau plkst.6.08 no rīta. Kopā gatavību piedalīties skrējienā bija izteikuši vairāk nekā 6000 cilvēku.

Jau ziņots, ka stafete "Skrien! Par Latviju" no 2008.gada 18.oktobra plkst.11 līdz 19.oktobra plkst.11 norisinājās Rīgā, stadionā "Daugava". Pasākums bija dāvana Latvijas 90.dzimšanas dienā, tā idejas autors - grupas "Borowa Mc" dalībnieks Aigars Runčis.

Mēģinot pārspēt reģistrēto Ginesa pasaules rekordu attiecībā uz 100 metru stafetes skrējienu dalībnieku skaitu, kas piederēja Singapūrai, stafetes skrējienā piedalījās 3807 cilvēki no visas Latvijas un arī ārzemēm.

Pirmais stafetes skrējējs bija spēkavīrs Raimonds Bergmanis, pēdējais - 11 gadus vecais Ronalds Zakreševskis no Rīgas. Savukārt jaunākais reģistrētais stafetes skrējējs bija divas nedēļas vecs mazulis, bet vecākā skrējēja - 84 gadus veca latviešu kundze no Austrālijas.

Lai stafetes skrējiens iegūtu Ginesa rekorda statusu, bija nepieciešams ievērot organizācijas "Ginesa pasaules rekordi" prasības. Skrējiens notika starptautisku vieglatlētikas sacensību sarīkošanai atbilstošā stadionā, visā rekorda sasniegšanas laikā tika izmantots viens un tas pats skrējiena celiņš, dalībnieki skrējienā varēja piedalīties tikai vienu reizi, stafetes kociņa nodošana notika pēc 100 metriem, stafetes maiņas un skrējiena norisi uzraudzīja tiesneši - liecinieki.

Sasniegtais rekords oficiāli Ginesa rekordu sarakstā tika iekļauts tikai pirms mēneša.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu