Aicinājums ziedot Silvijai Kroderei (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienai no Latvijas basketbola veterānēm, pasaules čempionei un vairākkārtējai Eiropas čempionei, sieviešu basketbola kluba TTT pirmās komandas dalībniecei Silvijai Kroderei nepieciešama ratiņkrēsla pacēlāja izbūve, lai viņa no dzīvokļa varētu nokļūt medicīnas iestādēs vai vienkārši svaigā gaisā.

Bērnībā pārciestā kājas trauma tika ārstēta kā vienkāršs iekaisums, un tuberkulozes perēklis daudzus gadus palika neskarts. Pirms 35 gadiem Veselības aizsardzības ministrijas pārstāvis Valdemārs Saulīte izteica pārmetumus saviem aroda brāļiem un izteica apbrīnu, ka Silvija Krodere spējusi ne tikai staigāt, bet pat sasniegt augstu sportisko meistarību.

Olimpiešu sociālā fonda priekšsēdētāja Uļjana Semjonova apstiprinājusi, ka no sporta veterāniem saziedotajiem līdzekļiem portālā "ziedot.lv" Kroderei tiks sarūpēts elektriskais ratiņkrēsls, taču joprojām pastāv problēma pārvietoties no otrā stāva uz pirmo.

Ziedojumi basketbolistei tiek vākti "ziedot.lv" projekta "Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem" ietvaros. Ziedotājiem jānorāda, ka viņu ziedojums domāts tieši Silvijai Kroderei. Visi ziedojumi, kas tiks ieskaitīti kontā ar norādi Silvijai Kroderei, tiks izmantoti viņas vajadzībām.

Konta nr: LV95HABA0551006150241. Mērķis: Ziedojums projektam "Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem" ar norādi Silvijai Kroderei.

Jutīsim līdzi mūsu basketbolistiem ne tikai laukumā, bet arī tad, kad viņi sasnieguši cienījamu vecumu!

Papildu informācija: Silvija Krodere ir TTT pirmās komandas dalībniece, Nopelniem bagātā sporta meistare, pasaules čempione (1967.g), Pasaules studentu Universiādes čempione (1965.g.), divkārtēja Eiropas čempione (1964., 1966.g.), deviņkārtēja Eiropas čempionāta kausa ieguvēja (1960., 1961., 1962., 1964., 1965., 1966., 1967., 1968., 1969.g.). Tāpat S. Krodere ir desmitkārtēja PSRS čempionāta un divkārtēja PSRS Tautu spartakiādes uzvarētāja. Krodere ir arī piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere.

Ziedojumu vākšanu ir ierosinājusi Latvijas radio sporta raidījumu producente, divkārtēja Eiropas kausa ieguvēja TTT sastāvā (1980., 1982. g.) Inita Kresa.

Atgādinām, ka 2008. gada 5. novembrī sieviešu basketbola komanda Rīgas TTT svinēs savu 50 gadu dzimšanas dienu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu