„Streetbasket Extreme” uzvar Brūniņš, Graudiņš un Mētra

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ielu basketbolu un ekstrēmos sporta veidus vienojošais pasākums „Streetbasket Extreme” 18.jūlijā Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā” pulcēja vairāk nekā simts komandu basketbolistus, kā arī 80 skeiterus, BMX frīstaila braucējus un skrituļslidotājus. Svelmainajā saulē daudzos skatītājus priecēja arī basketbola frīstaileri, deju grupas, reperi un bītbokseri, TVNET informē organizatori.

Spraigākās cīņas izvērtās „Streetbasket Extreme” ielu basketbola sacensību „Islande Hotel” „Pro” grupā, kurā vairākas komandas ar labi pazīstamiem basketbolistiem sastāvā pretendēja ne tikai uz vietu laureātu pulkā, bet arī uz čempionu lauriem. Ārpus pusfināla palika „Club Essential” basketbolisti, kuri pirmajā „Streetbasket Extreme” turnīrā 16.maijā ar nosaukumu „TP Nr. 30” sasniedza labākos rezultātus Latvijas vienībām, vienīgi finālā zaudējot Sanktpēterburgas „Cvetok”.

Par „Pro” grupas čempioniem kļuva „Streetbasket Super Pro” ar Latvijas Basketbola līgas klubu basketbolistiem sastāvā. Vienīgo zaudējumu Artūrs Brūniņš („Barons/LMT”), Jānis Graudiņš („Liepājas lauvas”) un Salvis Mētra („ASK/Buki”) piedzīvoja priekšsacīkstēs, bet pusfinālā un finālā interesantos mačos uzveica sāncenšus – attiecīgi „Mazo” un „Brazzers”.

Arī sieviešu komandu konkurencē čempionu laurus plūca Latvijā pazīstamas basketbolistes. Ieva Veinberga („TTT/Rīga”), Anete Horelika un Ieva Vītola (abas „Turība/Kolonna”) kļuva par uzvarētājām, pārstāvot „Zufome”.

Otro reizi notika arī „Viens pret vienu” turnīrs, šoreiz pulcējot 16 individuāli meistarīgus basketbolistus. Armanda Šķēles („Barons/LMT”) un Renāra Zeltiņa („Liepājas lauvas”) veiktā izloze noteica izslēgšanas turnīra kārtību. Finālā Rihards Šulcs pārspēja Mārtiņu Liepu. Ekstrēmo sporta veidu sacensībās profesionāļu grupā uzvarēja Normunds Cīrulis (skeitbords), Konstantins Makarovs („inline” skrituļslidošana) un Romāns Govorojs (BMX frīstails).

Biedrība „Streetbasket” šovasar debitējusi ielu kultūras dzīvē, apvienojot ielu basketbolu, ekstrēmos sporta veidus – BMX frīstailu, skeitbordu, „inline” skrituļslidošanu, - kā arī dejotājus un reperus kopīgā pasākumā „Streetbasket Extreme”. Pirmo reizi 16.maijā notikušajā pasākumā startēja 172 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, kā arī 93 ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus no Latvijas un Igaunijas. Šos notikumus „Grīziņkalna skeitparkā” klātienē vēroja apmēram 4500 skatītāju. „Streetbasket Extreme” sezonas kulminācija 29.augustā, kad ielu basketbola turnīrā startēs vairāku valstu labākās komandas.

„Streetbasket” šosezon rīko ne tikai minētos trīs lielos pasākumus, bet arī dažādus mazākus ielu basketbola turnīrus, iesaistoties gan Latvijas drifta čempionātā Rīgā, gan pludmales tusiņā „Kressasensation” Ragaciemā un lokālā turnīrā Aizkrauklē. Tomēr lielāko popularitāti guvuši no 18.jūnija katru ceturtdienu Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā” notiekošie „Ghetto basket” turnīri, kas ir īpaši ar savu demokrātiskumu, piemēram, spēļu tiesāšanu veicot pašiem maču dalībniekiem.

Turnīra pieaugošā popularitāte, 16.jūlijā dalībnieku skaitam sasniedzot 64 komandas, apliecina šāda turnīra nepieciešamību. Šos mačus klātienē vērojuši gan Andris Biedriņš un Armands Šķēle, gan Dita Krūmberga, Anda Eibele, Aija Putniņa. Nākamais „Ghetto basket” turnīrs jau 23.jūlijā. Pieteikšanās www.streetbasket.lv līdz 22.jūlija vakaram.

Oficiālā pēcpasākuma ballīte notika „Essential club”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu