Lietuvas basketbola izlase saņem 180 000 litu prēmiju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas basketbola valstsvienībai par pagājušajā nedēļā izcīnīto bronzas godalgu pasaules čempionātā Turcijā piešķirta 180 000 litu (36 720 latu) prēmija. Čeku par šo summu basketbolistiem otrdien svinīgi pasniedzis premjerministrs Andrjus Kubiļus.

Izlases spēlētāji saņēmuši arī Valsts Fiziskās kultūras un sporta departamenta medaļas "Par sporta uzvarām" un pulksteņus ar iegravētiem viņu vārdiem.

Valstsvienības galvenais treneris Ķestūtis Kemzūra no premjera saņēmis dāvanā arī viņa grāmatu "Kāpēc basketbols Lietuvā ir skaistāks par politiku".

"Liels un sirsnīgs paldies par to, ko esat paveikuši, lai gan neviens neticēja, ka jūs to spējat. (..) Ceru biežāk ieraudzīt to, ko parādījāt pasaules čempionātā, - ir jābūt dvēselē jauniem, izslāpušiem pēc uzvarām, un neviens mūs nepieveiks," sacījis Kubiļus.

Pirms tam Lietuvas izlasi sveica arī prezidente Daļa Grībauskaite, vēlāk viņi tika godināti Seimā.

Jau ziņots, ka Lietuvas izlase svētdien pasaules vīriešu basketbola čempionāta mačā par trešo vietu ar 99:88 (23:22, 25:16, 24:16, 27:34) pieveica Serbiju, izcīnot savai valstij bronzas godalgu.

Daudzi tūkstoši basketbola līdzjutēju Viļņas Rātslaukumā pirmdienas vakarā ar gavilēm sagaidīja savu valstsvienību, kas no lidostas tur ieradās vaļējā autobusā.

1.oktobrī, Sporta dienas priekšvakarā, prezidenta pilī Lietuvas izlases basketbolistiem tiks pasniegti valsts apbalvojumi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu