Grībauskaite: Lietuvieši ir cīnītāju tauta (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas basketbola valstsvienība apliecinājusi, ka lietuvieši joprojām ir cīnītāju tauta, kam netrūkst drosmes un apņēmības, - ar šādiem vārdiem Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite otrdien sveikusi savas valsts basketbolistus, kas no pasaules vīriešu basketbola čempionāta Turcijā pārveduši mājās bronzas godalgu.

"Pateicoties jums, Lietuva atradās pasaules uzmanības centrā, jūs bijāt tie, kuri spēja vismaz uz laiku apvienot mūsu izklīdušo valsti. Būdami jauni, pārpilni vēlēšanās nest pasaulē savas valsts vārdu un cīnīties par to, jūs esat un būsiet iedvesmas avots un paraugs ne vien jaunajai paaudzei, bet arī mums visiem," prezidentes apsveikuma vārdus citē portāls "Lrytas.lt".

Pēc Grībauskaites teiktā, Lietuvas basketbolistu uzvara šogad, kad Lietuva piemin leģendārās Žaļģires kaujas 600.gadskārtu, "vēlreiz apliecina, ka arī jaunā lietuviešu paaudze ir cīnītāji, ka mūsu asinīs netrūkst drosmes, uzņēmības un spēka, ka mēs mīlam savu tēvzemi un katrs cīnīsimies par to, kā vien pratīsim".

"Basketbols Lietuvai ir komandas spēles simbols, kas rāda, cik daudz iespējams sasniegt, darbojoties kopā. Lai arī jums pašiem šī uzvara saglabātos kā vērtība, kā apliecinājums, ka esat to paveikuši Lietuvas vārdā un savu ģimeņu vārdā," sacījusi valsts vadītāja.

Jau ziņots, ka Lietuvas izlase svētdien pasaules vīriešu basketbola čempionāta mačā par trešo vietu ar 99:88 (23:22, 25:16, 24:16, 27:34) pieveica Serbiju, izcīnot savai valstij bronzas godalgu.

Daudzi tūkstoši basketbola līdzjutēju Viļņas Rātslaukumā pirmdienas vakarā ar gavilēm sagaidīja savu valstsvienību, kas no lidostas tur ieradās vaļējā autobusā.

1.oktobrī, Sporta dienas priekšvakarā, prezidenta pilī Lietuvas izlases basketbolistiem tiks pasniegti valsts apbalvojumi.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu