«Rīga»/«Prizma» hokejisti izcīna svarīgu uzvaru Kontinentālā kausa spēlē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Latvijas čempionvienība hokejā «Rīga»/«Prizma» Rumānijā notiekošā Kontinentālā kausa otrās kārtas otrajā mačā sestdien ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) pārspēja Polijas spēcīgāko komandu «Sanok».

Latvijas komandas labā pa vārtiem guva Andris Siksnis, Jānis Pētersons un Viktors Lobačovs.

Dueli labāk iesāka Polijas komanda, kuriem vārtus jau otrajā minūtē, spēlējot vairākumā, guva Džordans Knokss. Rezultāts ilgu laiku palika nemainīgs, taču 37.minūtē vairākumā Siksnis rezultātu izlīdzināja, bet tikai 23 sekundes vēlāk Rafals Dutka no jauna vadībā izvirzīja «Sanok» komandu.

Tiesa, Latvijas vienība ilgi atbildi parādā nepalika, jo 38.minūtē Pētersons panāca 2:2. Abas komandas turpināja noraidījumiem bagātu cīņu arī noslēdzošajā trešdaļā, bet 48.minūtē Lobačovs pirmo reizi šajā duelī vadībā izvirzīja jau «Rīga»/«Prizma» hokejistus, kas pēcāk izrādījās uzvaru nesošie vārti.

Kā ziņots, piektdien pirmās kārtas spēlēs «Rīga»/«Prizma» ar rezultātu 2:3 zaudēja vietējai Brašovas «Corona» vienībai, bet latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Ungārijas hokeja komanda Dunaūjvārošas «Acelbikak» ar 2:6 piekāpās «Sanok».

Svētdien Latvijas pārstāvjus gaidīs duelis «Acelbikak», bet sestdien vēl gaidāms «Corona» un Ungārijas komandas duelis.

Rīgas klubam šī ir debija Kontinentālā kausa turnīrā.

Šīs grupas uzvarētāji sacensību trešajā posmā laikā no 21. līdz 23.novembrim spēkosies ar Atvara Tribuncova un Alekseja Širokova pārstāvēto Baltkrievijas čempionvienību Grodņas «Ņeman», sacensību saimniekiem «Angers» no Francijas un Ukrainas spēcīgāko komandu Kijevas «Kompanjon-Ņeftegaz».

Savukārt pa divām katras grupas trešā posma spēcīgākajām komandām kvalificēsies finālturnīram, kas tiks aizvadīts no 9. līdz 11.janvārim.

Tikmēr sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada Čempionu līgas sacensībām.

Pavasarī «Rīga»/«Prizma» par Latvijas čempionvienību hokejā kļuva pirmoreiz vēsturē, bet arī jauno sezonu komanda sākusi sekmīgi un pašlaik ar 16 punktiem septiņos mačos ir Latvijas čempionāta līdere.

Šī gada sākumā Kontinentālajā kausā triumfēja Norvēģijas komanda Stavangeras «Oilers», kurai sekoja aizpērnā čempione, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Ukrainas vienība Doņeckas «Donbass» ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā.

Savukārt Kontinentālā kausa otro kārtu pagājušajā sezonā neizdevās pārvarēt Latvijas komandai «Dinamo Juniors».

«Rīga»/«Prizma» komandas sastāvs Kontinentālā kausa otrajā kārtā:

vārtsargi - Edgars Lūsiņš, Kārlis Zakrevskis;

aizsargi - Vladislavs Dudins, Edvīns Kolčins, Jānis Lukaševskis, Vladislavs Balakuns, Krišs Grundmanis, Hedijs Pleskačovs, Mareks Ķepals, Juris Bērziņš;

uzbrucēji - Edgars Kurmis, Andris Siksnis, Vitālijs Hvorostiņins, Mihails Kokļins, Viktors Lobačovs, Rihards Maļinovskis, Jānis Pētersons, Kārlis Brants, Jānis Ozoliņš, Sergejs Piskunovs, Dāvis Zunde, Konstantīns Kaļiņins.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu