Spriedums "ASK Rīga" maksātnespējas lietā gaidāms 9.jūnijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien nolēma otrdien, 9.jūnijā, plkst. 8.45 pasludināt spriedumu basketbola kluba "ASK Rīga" maksātnespējas lietā, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Visas lietā iesaistītās puses atzina, ka klubs ir maksātnespējīgs.

Šodien tiesa pabeidza izskatīt lietu par "ASK Rīga" maksātnespēju, kas 28.aprīlī tika ierosināta pēc kluba bijušā spēlētāja Gata Jahoviča un tūrisma firmas SIA "Airtour.lv" pieteikumiem. Tiesa nolēma, ka nolēmums tiks paziņots citā tiesas sēdē.

Iepriekš "ASK Rīga" maksātnespējas lietas izskatīšana tika atlikta, jo klubs no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nebija saņēmis nepieciešamos dokumentus par pagājušo gadu, savukārt bez šiem dokumentiem nebija iespējams noteikt komandas patieso finansiālo situāciju.

Likumā noteiktajā termiņā "ASK Rīga" nebija iesniegusi nepieciešamos grāmatvedības dokumentus. To iepriekš atzina gan maksātnespējas procesa administratore Zinta Zālīte-Rukmane, gan tiesnesis Imants Dzenis. Zālīte-Rukmane uzsvēra, ka ar situāciju klubā varējusi iepazīties faktiski tikai no publiskajiem pārskatiem.

Pārējie kluba rīcībā esošie dokumenti tika iesniegti sēdes laikā, tomēr "ASK Rīga" joprojām nevarēja iesniegt gada pārskatu un operatīvo pārskatu, kurus VID solījis sniegt līdz 10.jūnijam.

"Airtour.lv" pārstāvis Artis Dāvidnieks tiesas sēdē piekrita, ka bez dokumentiem nav iespējams pateikt, vai kluba aktīvu apjoms pārsniedz pasīvus, tomēr viņš apšaubīja, ka visi nepieciešamie dokumenti nodoti VID rīcībā. Savukārt Jahovičs izteica neapmierinātību par tiesas atcelšanu, tomēr piebilda: "Ja tā vajag, tad vajag."

"ASK Rīga" pārstāvji lūdza lietas izskatīšanu atlikt līdz jūnija vidum, tomēr tam nepiekrita ne tiesa un administratore, ne prasītāji.

Vienīgais strīds tiesā izraisījās par to, no kura datuma atzīt maksātnespēju. "Airtour.lv" vēlējās, lai tā tiktu atzīta no pagājušā gada 20.novembra, Jahovičs - no šā gada 1.janvāra, bet "ASK Rīga" - no 25.maija, kad notika pirmā tiesas sēde.

Tiesā izskanēja, ka "ASK Rīga" parādsaistības patlaban ir 1 400 902 lati.

Zālīte-Rukmane izteica prasību, ka kreditora prasību noteikšanai nepieciešams trīs mēnešu ilgs termiņš, jo biedrībai "ASK Rīga" ir daudz kreditoru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu