Rīgas velomaratons pulcējis vairāk nekā 1800 velobraucēju (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien norisinājās 26. Rīgas velomaratons, kurā piedalījās 1582 velobraucēji. Tā kā šogad nedēļu iepriekš tika rīkots atsevišķs Spices Mini velomaratons bērniem, tad organizatori uzskata - kopējais Rīgas velomaratona dalībnieku skaits šogad pārsniedzis 1800 cilvēku, TVNET informē sacensību organizatori.

Rīgas mēra kausa izcīņā 1.vietu izcīnīja Herberts Pudāns (Trek Philips) , 2.vietu ieguva Sten Sarv (CFC Sportclub), savukārt 3.vietu - Vitālijs Korņilovs (ZZK Extreme Sport). Pilnu rezultātu tabulu iespējams atrast www.velo.lv.

Jāatgādina, ka velomaratona ietvaros šogad bija iekļautas trīs dažādas distances - 75 km garais Tautas brauciens jeb Rīgas mēra kausa izcīņa, 22 km garā Hobija klases distance un 10 km garais McDonald’s Ģimenes brauciens.

Hobija klasē startēja arī pasaules čempions klasiskajā riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, kurš speciāli uz šīm sacīkstēm bija ieradies no Itālijas. Šogad sacensībās piedalījās arī citi Latvijā zināmi cilvēki, viņu vidū Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Ceļu satiksmes drošības direkcijas direktors Andris Lukstiņš, politiķis Aivars Aksenoks, Latvijas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis, LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis, TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena, aktieris Intars Rešetins un citi.

Starts un finišs velomaratonam bija pie Rīgas Motormuzeja. Tautas brauciena dalībniekiem vajadzēja braukt līdz Garkalnei, Tumšupei, Ropažiem, Kangariem. Hobija klasē - apkārt Juglas ezeram, bet Ģimenes braucienā vajadzēja apļot pa S. Eizenšteina, Malienas un Mežciema ielu.

„Mūsu mērķis ir iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku, ļaut atklāt un sajust veloprieku, kā arī veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu,” saka 26. Rīgas velomaratona organizators Igo Japiņš papildinot, ka „pēc labi padarīta darba ir gandarījuma sajūta – un ar katru gadu pieaugošā interese par Rīgas velomaratonu ir īpaši labs darba novērtējums.”

Jāatzīmē, ka Rīgas Velomaratons ir viens no masveidīgākajiem sporta pasākumiem Rīgā. Šīs sacensības kļuvušas tradicionālas un populāras ar to, ka tās notiek Rīgā un tās apkaimē un tajās var piedalīties visi veloentuziasti. To mērķis ir popularizēt velobraukšanas kultūru un veicināt velosipēda kā pārvietošanās līdzekļa izmantošanu arī pilsētā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu