Svētdien notiks 26. Rīgas velomaratons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 7.jūnijā, visi velosporta cienītāji tiek aicināti piedalīties Rīgas velomaratonā, kas šogad notiks jau divdesmit sesto reizi. Plkst. 11:00 pie Rīgas Motormuzeja, S.Eizenšteina ielā 6 paredzēts velomaratona starts. Organizatori plāno, ka šogad tiks sasniegts rekordliels dalībnieku skaits salīdzinājumā ar pagājušajiem gadiem - pārsniedzot 2000 cilvēku, TVNET informē organizatori.

Velosporta cienītāji, kuri nepaguva reģistrēties Rīgas velomaratonam iepriekšējās pieteikšanās laikā, to var izdarīt arī sacensību dienā no plkst. 8.30 līdz 10.30 pasākuma norises vietā.

Jāatgādina, ka velomaratona ietvaros šogad iekļautas trīs dažādas distances, no kurām 76 km garā Rīgas mēra kausa izcīņa būs piemērotāka tiem, kuri trenējas riteņbraukšanā, 22 km garā Hobija klases distance – tiem, kuriem riteņbraukšana vairāk ir brīvdienu vaļasprieks. Savukārt trešā distance – 10 km garais McDonald’s Ģimenes brauciens notiek slēgtā trasē un ir piemērots ģimenēm ar bērniem. Velomaratona starts un finišs paredzēts pie Rīgas Motormuzeja, S. Eizenšteina ielā 6.

Dalību sacensībām pieteikuši arī dažādi Latvijā pazīstami cilvēki, viņu vidū divi pasaules čempioni riteņbraukšanā - riteņbraucējs Romāns Vainšteins, BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, tāpat arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs, politiķis Aivars Aksenoks, Latvijas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis un citi.

26. Rīgas velomaratona organizators Igo Japiņš uzsver, ka gaidīti ir visi interesenti un ikviens varēs sev atrast piemērotu distanci. „Mūsu mērķis ir dot iespēju iesaistīties pēc iespējas vairāk cilvēkiem, ļaut atklāt un sajust veloprieku, kā arī veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Liels gandarījums ir redzēt šā gada lielo interesi par Rīgas velomaratonu un dalībnieku skaita pieaugumu, jo tas nozīmē, ka ilgstošs un intensīvs darbs nes rezultātus,” saka I.Japiņš, izsakot pārliecību - „laika apstākļi ik gadus ir bijuši labvēlīgi, un domāju, ka arī šogad tie būs mūsu pusē.”

Vēl šodien, 5. jūnijā, pie Rīgas Motormuzeja S. Eizenšteina ielā 6, notiks pēdējais iesildīšanās brauciens, kura laikā „Rietumu Banka Rīga” riteņbraukšanas komandas pārstāvji plkst. 18:00 gaidīs visus interesentus. Tā laikā tiks sniegtas savas konsultācijas par riteņbraukšanu, tehniskais speciālists palīdzēs noregulēt velosipēdu, kā arī notiks treniņbraucieni.

Jāatzīmē, ka Rīgas Velomaratons ir viens no masveidīgākajiem sporta pasākumiem Rīgā. Šīs sacensības kļuvušas tradicionālas un populāras ar to, ka tās notiek Rīgā un tās apkaimē un tajās var piedalīties visi veloentuziasti. To mērķis ir popularizēt velobraukšanas kultūru un veicināt velosipēda kā pārvietošanās līdzekļa izmantošanu arī pilsētā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu