Jānis Preiss šķērsos Baltijas jūru, bet pretējā virzienā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pakļaujoties vēja virziena maiņai, Jāņa Preisa brauciens ''Ar buru pār jūru'' norisināsies nevis no Latvijas uz Zviedriju, bet gan pretējā virzienā – no Gotlandes galvaspilsētas Visbijas uz Liepāju.

Pirmdien, 23. augustā, 7:00 Preiss no Liepājas promenādes dosies Zviedrijas virzienā ar jahtu, kas pavadīs viņu, burājot atpakaļceļā. Jau turpceļā Preiss nogādās Visbijai simboliskas dāvanas no Liepājas kā draudzības apliecinājumu.

Izbraukšana no Visbijas paredzēta agrā otrdienas rītā, lai vakarpusē atgrieztos dzimtajā Liepājā. Tas būs fizisks pārbaudījums vairāk nekā 10 stundu garumā.

''Pakļaujoties dabas untumiem, pielāgojos vēja virzienam un mainīšu maršrutu, bet mērķis paliek – šķērsot Baltijas jūru. Ceļa garums, ko veikšu ar vindsērfinga dēli, nemainās, tas ir aptuveni 200 km. Vienīgais, ko pats sev vēlu, un bez kā nevarēšu iztikt, ir labs ceļavējš,'' stāsta Preiss.

Ceļā uz pavadošās jahtas atradīsies arī mūziķis Aigars Runčis, kas mājās palikušajiem atbalstītājiem ziņos par Jāņa veiksmēm un grūtībām ceļā. Otrdien sazināšanās Radio SWH tiešajā ēterā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu