Freimanis: Izloze ir pateicīga, jo dod reālu iespēju pacīnīties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase šāgada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izlozi var uzskatīt par pateicīgu, jo tā dod reālu iespēju pacīnīties par ceļazīmi, savu viedokli ceturtdien pauda valstsvienības uzbrucējs Rolands Freimanis.

Latvijas izlase jūlijā Belgradā spēlēs pret Japānu un Čehiju, bet otrajā apakšgrupā mājiniece Serbija spēkosies ar Angolu un Puertoriko. Šīs sešas komandas cīnīsies par vienu no trim ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

«Jaunumus uzzināju internetā. Protams, tās bija pozitīvas emocijas. Labākas sajūtas bija jau tad, kad uzzinājām, ka vispār varēsim spēlēt. Grupu izloze bija otršķirīgāka, taču šķiet, ka tā ir pateicīga, jo dod reālu iespēju pacīnīties,» uzskata Freimanis.

Latvijas izlase iepriekš pret Japānas valstsvienību nav spēlējusi, tāpēc šis pretinieks šķiet svešs. «Japāna man ir pilnībā nezināma komanda. Droši vien spēlētāji ir augumā mazi, ātri skrien un labi met trīnīšus,» prognozēja Latvijas izlases basketbolists.

Turpretī ar Čehijas izlasi nācās divas reizes spēkoties pērn septembrī Eiropas čempionātā, kurā Latvijas izlase pirmo reizi kopš 2001.gada sasniedza ceturtdaļfinālu. Vispirms grupu turnīrā Rīgā pretinieki tika pārspēti ar 72:65, bet pēc tam spēlē par septīto vietu Latvija kapitulēja ar 70:97.

«Čehiju zinām ļoti labi. Viena spēle bija laba, otra - slikta. Tādi zaudējumi gadās arī augstākā līmeņa komandām. Viens zaudējums neko nenozīmē. Uzskatu, ka noteikti esam labāka komanda par viņiem, taču tas jāparāda laukumā,» uzsvēra Freimanis, kurš pērn Eiropas čempionātā valstsvienības sastāvā deviņos mačos vidēji guva 8,1 punktu un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas.

Sagaidāms, ka Belgradā favorīte cīņā par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm būs mājiniece Serbija, taču Freimanis uzskata, ka izredzes būs arī pārējiem. «Favorīti uz papīra būs serbi, taču neuzskatu, ka ļoti izteikti. Nevienai komandai nebūs viegli, jo visi gribēs uzvarēt.»

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri notiks no 4.jūlija līdz 10.jūlijam. Katrā no trim turnīriem piedalīsies pa sešām komandām, kas sadalītas divās apakšgrupās. Katras apakšgrupas divas spēcīgākās vienības iekļūs pusfinālā, bet vēlāk fināla uzvarētāja kvalificēsies olimpiādei.

Latvija turnīru sāks 4.jūlijā, kad spēkosies ar Japānu, bet dienu vēlāk gaidāms mačs ar Čehiju. Pēc tam 6.jūlijā savstarpēji tiksies Čehija un Japāna, pusfināla spēles notiks 8.jūlijā, bet fināls - 9.jūlijā.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri notiks Itālijas pilsētā Turīnā, Serbijas galvaspilsētā Belgradā un Filipīnu galvaspilsētā Manilā.

Itālija un Serbija no Eiropas zonas jau automātiski bija kvalificējušās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, tāpēc ceļazīmi uz atlases sacensībām ieguva arī kontinenta meistarsacīkšu astotā spēcīgākā vienība Latvija un devītās vietas ieguvēja Horvātija.

Pēc FIBA sākotnēji izziņotās informācijas, vieta kvalifikācijas turnīrā bija jāpienākas arī Āzijas čempionāta piektajai spēcīgākajai komandai Libānai, tomēr vēlāk tika paziņots, ka uz kvalifikācijas turnīru tās vietā uzaicināta Turcija, kas pērn Eiropas čempionātā palika tikai 14.vietā.

Jau patlaban Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram kvalificējušās ASV, Brazīlija, Austrālija, Venecuēla, Argentīna, Nigērija, Spānija, Lietuva un Ķīna. Atlases turnīros tiks noskaidrotas noslēdzošās trīs dalībnieces, un kopumā olimpiādē spēlēs 12 izlases.

Olimpiskajās spēlēs komandas sacentīsies jau mēnesi vēlāk - no 6.augusta līdz 21.augustam.

Latvijas basketbola izlase automātiski ieguvusi arī tiesības sacensties 2017.gada Eiropas čempionātā, kas risināsies Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu