«Superkausa» sezonā būs pieci posmi; fināls notiks Olainē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrība «Nacionālā Motosporta asociācija» izziņojusi motokrosa seriāla «Superkauss» 2016.gada sezonas posmu norises laikus un vietas.

«Superkausa» astotās sezonas čempioni tiks noskaidroti piecos posmos. Tradicionāli sezona sāksies Valmierā, kur 4.maijā norisināsies seriāla atklāšanas posms. Iepriekšējos trijos gados sezonas atklāšanas datums bija 1.maijs, taču šogad šajā datumā Ķegumā tiks aizvadīts pasaules čempionāta posms MXGP un MX2 klasēs, tāpēc «Superkausa» sezonas atklāšana pārcelta par dažām dienām, organizējot to Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, TVNET pavēstīja Nacionālās motosporta asociācijas pārstāvis Aigars Liepa.

Seriāla otrais posms pēc gada pārtraukuma 5.jūnijā norisināsies Kandavas trasē, kas zināma kā viena no tehniski sarežģītākajām trasēm Baltijā. Sezonas «ekvators» 14.augustā tiks šķērsots Madonas novada «Smeceres sila» trasē, kur norisināsies «Superkausa» trešais posms. Atgādināsim, ka tā ir no jauna izveidota trase Madonas pievārtē, kur oficiālas sacensības pirmo reizi notika 2015.gada sezonā. Madonas novada motokrosa entuziasti ar Madonas domes atbalstu turpina darbu pie trases pilnveides, un, pateicoties iespaidīgajam trases reljefam, to var uzskatīt par vienu no interesantākajām vietām Latvijā, kur skatītājiem vērot motokrosa sacensības.

Foto: Publicitātes foto

Ceturtā posma uzvarētāji 4.septembrī tiks noskaidroti Brocēnu novada «Bērzu» mototrasē, kas kļuvusi par seriāla «Superkauss» neatņemamu sastāvdaļu. Piecas sezonas pēc kārtas «Bērzos» norisinājās finālposms, taču šogad seriāls kļuvis «garāks» un čempionu noskaidrošana atlikta uz oktobra vidu.

Finālposma norises vieta un laiks būs astotās sezonas jaunievedums – seriāla čempioni tiks noskaidroti 16.oktobrī, kad «Superkausa» posms pirmo reizi norisināsies Olainē, kuru var minēt kā jaunu punktu Latvijas motokrosa ģeogrāfijā. Trasē jau ir aizvadītas vairākas mazāka mēroga sacensības, taču, pateicoties «Olaines motokluba» ambīcijām un Olaines novada domes atbalstam, panākta vienošanās par finālposma norisi jaunizveidotajā trasē. Lai arī trases infrastruktūrā vēl nepieciešami daudzi uzlabojumi, ir pārliecība, ka līdz finālposmam plānotie darbi būs paveikti un sezona tiks noslēgta ar krāšņu šovu pārdesmit kilometru attālumā no galvaspilsētas.

Kaspars Cveiģelis /NMA vadītājs/: «2016.gadā esam atgriezušies pie piecu posmu formāta un fināls pirmo reizi tiks organizēts tik vēlu rudenī. Protams, ka pastāv riski, kas saistīti ar laikapstākļiem, taču Olaines trases segums ir piemērotāks sacensību organizēšanai pavasarī un rudenī. Šogad esam atteikušies no Rīgas posma, ko divus gadus eksperimentālā kārtā rīkojām Zaķusalā. Diemžēl, bet izmaksas šāda posma sarīkošanai vietā, kur nav gandrīz nekādas motokrosa infrastruktūras, ir par augstu un tās neatstāj primāru pozitīvu ietekmi uz motokrosa attīstību kopumā. Olaine atrodas pašā Rīgas pievārtē, un tā būs laba alternatīva tiem galvaspilsētas motokrosa faniem, kuri nevēlas mērot tālo ceļu uz Vidzemes vai Kurzemes posmiem.

Gandarījums, ka «Superkausa» kalendārā atgriezusies Kandava, jo šajā trasē ieguldītais darbs un zināšanas pat nepieļauj domu, ka tā varētu aiziet nebūtībā. Valmieras un Brocēnu posmi fanu vidū komentārus neprasa – tā jau ir «Superkausa» klasika. Savukārt Madonas motokrosa entuziastu un pašvaldības ambīcijas, līdz šim paveiktais un nākotnē plānotais ļauj domāt, ka Madonas trase kļūs par vienu no interesantākajām un modernākajām Baltijas reģionā.

Esam izvērtējuši aizvadītās sezonas plusus, mīnusus, un uzsākts darbs, lai «Superkausa» astotā sezona kļūtu par pozitīvu un neaizmirstamu emociju ģeneratoru gan sportistiem, gan faniem. Paldies visiem, kuri piedalās un atbalsta!»

Paredzams, ka tuvākajā laikā seriāla organizatori ziņos par pārmaiņām, kas skars sacensību formātu, bet fanus vēlamies informēt, ka februāra otrajā pusē sāksies sezonas abonementu tirdzniecība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu