Avīze: Latvijas izlasi varētu vadīt zviedrs Stilmans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas hokeja valstsvienība joprojām ir bez galvenā trenera. Laikraksts «Diena» vēsta, ka Latvijas Hokeja federācija (LHF) ar prezidentu Kirovu Lipmanu priekšgalā izskata zviedru speciālista Frēdrika Stilmana kandidatūru. Viņš pats esot ieinteresēts vadīt Latvijas izlasi.

Trešdien LHF notika valdes sēde, kurā vēl netika apstiprināts galvenais treneris. Tika nolemts, ka galvenā stratēģa asistenti būs Kārlis Zirnis un Viktors Ignatjevs.

Avīzes «Diena» rīcībā esošā informācija liecina, ka Lipmans ticies ar Stilmanu, kurš ikdienā strādā Oskara Bārtuļa pārstāvētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Vladivostokas «Admiral», pildot galvenā trenera asistenta pienākumus. Viņa uzdevums ir gādāt par aizsardzības veikumu.

Savā trenera karjerā 49 gadus vecais Stilmans nekad nav bijis galvenais treneris. Savulaik pats bijis aizsargs, Stilmans pāris gadu strādāja par galvenā trenera palīgu Zviedrijas klubā Jenčēpingas HV71, bet no 2005. līdz 2014. gadam šajā klubā pildīja ģenerālmenedžera pienākumus.

«Interese viņam ir ļoti liela, Dievs dod, lai mums izdotos vienoties,» sacīja Lipmans.

Spēlētāja karjeras laikā Stilmans 1994. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 1991. un 1992. gadā uzvarēja pasaules čempionātā.

Iepriekš Latvijas nacionālo hokeja komandu vadīja Aleksandrs Beļavskis, taču ar viņu tika pārtraukta sadarbība pagājušā gada vasarā. Kopš tā laika izlasei nav pilnvērtīga galvenā trenera. Vietas izpildītāja vietu posmā pēc Beļavska pildījis Ēriks Miļuns.

Latvijas izlase maijā piedalīsies pasaules čempionātā Maskavā, kur spēkosies ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju, Kazahstānu un Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu