Kļaviņu LFF prezidenta amatam izvirzījuši reģionu pārstāvji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Kādreizējo Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretāru Krišjāni Kļaviņu organizācijas prezidenta amatam pirms aprīļa nogalē gaidāmajām vēlēšanām izvirzījuši reģionu pārstāvji.

Pašreizējais LFF vadītājs Guntis Indriksons un Kļaviņš apstiprinājuši savas kandidatūras, iesniedzot visus nepieciešamos dokumentus, pavasarī gaidāmajām LFF prezidenta vēlēšanām. Pieteikšanās noslēdzās 31.decembrī, un, kā paredzēts, citas kandidatūras uz šo amatu netika iesniegtas.

Kļaviņš saņēmis atbalstu no Valkas novada, Brocēnu, Madonas un Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolām, futbola klubiem «Jēkabpils», «Auda», «Tukums 2000», «Pļaviņas DM», «Rēzekne», «Nīca», «Bandava», «Aizkraukle», kā arī jauniešu futbola centriem «Dobele» un «Saldus».

Savukārt Indriksons saņēmis atbalstu no Latvijas Jaunatnes futbola līgas, SIA «LFF MTC Staicele», SIA «Torpedo Rīga», futbola klubiem «Lielupe», «Staicele», «Dinamo Rīga», «Super Nova», Latvijas Futbola tiesnešu asociācijas, Rīgas Futbola federācijas, RTU Futbola centra, Rīgas Futbola skolas, kā arī no «Skonto» Jauniešu futbola centra un Bērnu futbola attīstības centra.

Tikmēr LFF valdes locekļu vēlēšanās kandidēs 18 personas. Atbilstoši LFF statūtiem federācijas valdē ievēl prezidentu un desmit valdes locekļus. LFF valdes locekļu skaits ir atbilstošs darbības virzienu skaitam, par kuriem tā atbild, - treneru attīstība, jaunatnes futbola attīstība, sieviešu futbola attīstība, tiesnešu attīstība, klubu sacensību attīstība, infrastruktūras un reģionālā attīstība, elites futbola attīstība, izglītības segmenta attīstība, futbola biznesa attīstība un tautas futbola attīstība.

Tiesnešu attīstības virzienu pieteikuši kandidāti Ivars Kazāks, Vadims Direktorenko un Ginta Pēce, bet par futbola biznesa attīstību vēlas atbildēt Guntis Blumbergs, Ainārs Vahtelis un «Latvijas Futbola virslīgas» izpilddirektors Emīls Latkovskis. Tautas futbola attīstības virzienu pieteikuši Dainis Gudermanis, «Jelgava» radošais direktors Ainārs Tamisārs un Mihails Zemļinskis, kamēr par sieviešu futbola attīstību grib rūpēties Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Par infrastruktūras un reģionālā attīstības virzienu vēlas atbildēt Vladimirs Žuks, bet par treneru attīstību - Latvijas valstsvienības bijušais galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un Egils Trušēlis. Izglītības segmenta attīstības lauciņā vēlas strādāt Juris Keišs, bet par klubu sacensību attīstību grib rūpēties Aleksandrs Isakovs

Latvijas čempiones «Liepājas» kluba prezidents Māris Verpakovskis vēlas strādāt elites futbola attīstības jomā, bet par jaunatnes futbola attīstību gatavi rūpēties Ģirts Mihelsons, Arturs Zakreševskis un Jānis Apse.

Zīmīgi, ka Verpakovskis, Latkovskis, Tikmers un Mihelsons neoficiāli tiek minēti kā potenciālie Indriksona aizstājēji nākotnē.

Nākamās prezidenta vēlēšanas gaidāmas 2016.gada 29.aprīlī, kad notiks ikgadējais kongress.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu