Pasaules čempionātā hokejā junioriem zināmi visi 1/4 finālu pāri

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules čempionātā (PČ) hokejā junioriem (U-20) augstākajā divīzijā, kas norisinās Somijas galvaspilsētā Helsinkos, ceturtdien noskaidrojās visi ceturtdaļfinālu pāri.

Cīņā par medaļām Somija spēlēs pret Kanādu, Čehija mērosies spēkiem ar ASV, Zviedrija tiksies ar Slovākiju, bet Krievijas pretinieki būs Dānijas vienaudži. Savukārt par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā sērijā līdz divām uzvarām cīnīsies Šveices un Baltkrievijas jaunie hokejisti. Šī dueļa zaudētāji izkritīs uz I divīzijas A grupu, bet viņu vietā nākamajā čempionātā spēlēs Latvijas juniori.

Ceturtdien Zviedrija ar 5:2 uzvarēja Kanādu, Somija ar 5:4 Čehiju, Krievija ar 2:1 Slovākiju, bet ASV ar 4:1 Dāniju.

Grupu turnīru bez zaudējumiem noslēdza Zviedrijas un Krievijas izlases. Zviedri guva četrus panākumus pamatlaikā un ar 12 punktiem ieņēma pirmo vietu A apakšgrupā, kurā otrie palika amerikāņi ar deviņiem punktiem, Kanāda bija trešā ar pieciem punktiem, Dānija nopelnīja trīs, bet Šveice vienu punktu.

Pērn čempionātā uzvarējusī Kanāda četros grupas mačos izcīnīja tikai divas uzvaras pret Dāniju un Šveici (pagarinājumā).

B apakšgrupā Krievija izcīnīja 11 punktus, Somija deviņus, Čehija septiņus, Slovākija trīs, bet Aleksandra Beļavska trenētā Baltkrievijas U-20 izlase palika tukšā.

Ceturtdaļfināli notiks sestdien, pusfināli pirmdien, bet spēles par medaļām otrdien.

Latvijas U-20 izlase decembra pirmajā pusē Vīnē (Austrija) izcīnīja uzvaru 1. divīzijas A grupā un nākamajā sezonā spēlēs augstākajā divīzijā, kur pēdējo reizi cīnījās 2013. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu