Heikile: Teicami darbojās Ēriksons

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Kari Heikile pēc otrdien viesos izcīnītās uzvaras ar 3:0 pār Zagrebas «Medveščak», slavēja komandas vārtsargu Joakimu Ēriksonu, kurš cīņas svarīgajos brīžos nospēlējis droši un nav ielaidis vārtus.

Heikile pēc cīņas atzina, ka spēle bijusi laba ar daudz notikumiem un divcīņām. «No mūsu puses, teicami darbojās Ēriksons, kurš svarīgākajos brīžos spēja mūs noturēt spēlē. Šī mums ir liela uzvara,» trenera teikto citē horvātu kluba preses dienests.

Savukārt «Medveščak» galvenais treneris Gordijs Dvaijers norādīja, ka pretinieks bija labāk sagatavojies spēlei un noteicis cīņas tempu. «Mums bija nepieciešams laiks, lai atrastu savu spēli. Otrajā periodā bija daudz iespēju, lai izvirzītos vadībā, taču atkal tās nespējām izmantot. Pietrūka veiksmes. Rīgas «Dinamo» labi noslēdza vidējo zonu un neļāva veidot uzbrukumus, kas mums radīja problēmas. Mēs arī zaudējām spēka divcīņās,» sacīja Dvaijers, kurš arī uzteica Ēriksona sniegumu vārtos, kas gan mājiniekiem nekalpo kā attaisnojums, jo savas izdevības vajadzēja izmantot.

Rīgas «Dinamo» rindās debitēja uzbrucējs Bruno Zabis, kurš trešo vārtu guvumā nopelnīja rezultatīvu piespēli, asistējot Edgaram Kuldam. «Gatavojos spēlei kā ierasts. Laukumā atlika pildīt trenera uzdevumus. Pats par spēli esmu ļoti priecīgs. Mūsu maiņai arī izdevās gūt vārtus. Labi, ka daudz metām pa vārtiem,» par 24 gadus vecā debitanta teikto vēsta Rīgas «Dinamo».

Zabim pirms debijas spēles bijis satraukums, taču pēc pirmās nomaiņas tas pazudis. «Pirms spēles bija satraukums, nedaudz jau kājas trīcēja. Tāda kā mandrāža. Pēc pirmās nomaiņas jau spēle aizgāja. Biju apošņājis gaisu un tālāk jau bija vieglāk,» atzina hokejists, kuru komandā uzņēmuši ļoti labi. «Pirmajā treniņā gan biju tāds kā apmaldījies, bija jāaprod. Pēc tam sakārtoju domas un jutos labi. Galvenais ir pildīt treneru norādījumus,» uzskata no HK «Liepāja» izsauktais uzbrucējs, kurš pret «Medveščak» spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumu, laukumā pavadot nepilnas deviņas minūtes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem.

Pēc otrdienas spēles «Dinamo» ar 53 punktiem 41 spēlē ieņem 12. vietu Rietumu konferencē.

Līdz KHL regulārā čempionāta beigām «Dinamo» ir atlikušas 19 spēles, no kurām viesos tiks aizvadīti vien pieci mači, bet pārējās 14 spēles būs savā laukumā.

Pēc spēles Zagrebā un atgriešanās mājās rīdziniekiem būs piecu dienu pauze, bet gada pēdējo spēli Kari Heikilas trenētā komanda aizvadīs 28. decembrī, kad «Arēnā Rīga» uzņems Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu