«Renault» pilnībā pabeigusi «Lotus» pārņemšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves kompānija «Renault» pirmdien pilnībā noslēgusi Pirmās formulas (F-1) komandas «Lotus» pārņemšanu, līdz ar to šis ražotājs noformējis savu atgriešanos pasaules čempionātā.

Nu «Renault» ir pilnībā pārņēmusi «Lotus» akcijas, bet jaunais komandas nosaukums tiks prezentēts nākamā gada februārī.

«Mūsu tehniskās komandas veic labu darbu, lai sagatavotu bolīdu pirmssezonas testiem februāra beigās,» minēts «Renault» paziņojumā.

Zīmīgi, ka tādējādi «Renault» ir atpirkusi savu komandu, ko tā 2009.gadā pārdeva investīciju uzņēmumam «Genii Capital» un kas vēlāk tika nosaukta tieši par «Lotus».

«Renault» ar F-1 čempionātu ir saistīti jau kopš 1977.gada, bet 2005. un 2006.gadā tā tika pie diviem pasaules čempionu tituliem gan pilotu, gan Konstruktoru kausa vērtējumā. Toreiz komandas vadošais pilots bija spānis Fernando Alonso.

Kopumā formulas ar «Renault» dzinējiem piedalījušās vairāk nekā 600 sacensībās, tiekot pie 168 uzvarām, 12 Konstruktoru kausiem un 11 pasaules čempiona tituliem pilotu vērtējumā.

Tikmēr «Lotus» komanda pēdējo sezonu laikā saskārusies ar finansiālām problēmām, lai gan vēl 2012. un 2013.gadā tai izdevās tikt pie ceturtās vietas Konstruktoru kausā. Tiesa, pēdējās sezonās vienība vairs nav tik spēcīga.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā «Renault» vienībā brauks brits Džolians Palmers, kurš ir kādreizējā F-1 pilota Džonatana Palmera dēls, un venecuēlietis Pastors Maldonado, kurš pēdējās sezonas pārstāvējis «Lotus» komandu. Tikmēr francūzis Romēns Grožāns nākamajā sezonā startēs jaunpienācējas «Hass» rindās.

Ar 19 posmos izcīnītiem 78 punktiem «Lotus» šogad Konstruktoru kausa kopvērtējumā ieņēma sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu