Latvijas čempione «Mogo» zaudē arī Kontinentālā kausa otrajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienība hokejā «Mogo» Itālijā notiekošā Kontinentālā kausa trešās kārtas turnīra otrajā spēlē sestdien ar rezultātu 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) piekāpās Dānijas ceturtajai spēcīgākajai vienībai Herningas «Blue Fox».

Spēles 31.minūtē Miks Lipsbergs spēja panākt izlīdzinājumu 1:1, tomēr nākamos trīs vārtus mačā guva dāņu hokejisti. Jau četras minūtes pirms pamatlaika beigām «Mogo» nomainīja vārtsargu Henriju Anču pret sesto laukuma spēlētāju un Edgars Lipsbergs samazināja deficītu līdz 2:4, tomēr pēdējā minūtē «Blue Fox» ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Mačā metienu attiecībā «Blue Fox» bija pārāka ar 31:20.

Jau vēstīts, ka piektdien pirmajā mačā «Mogo» ar 2:11 piekāpās Kazahstānas čempionei Pavlodaras «Irtiš». Savukārt Herningas klubs ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Itālijas čempionus «Asiago».

«Blue Fox» ir titulētākā Dānijas hokeja komanda, kas savā pastāvēšanas vēsturē ieguvusi 16 valsts čempiontitulus. Tiesa, pēdējais no tiem bija 2012.gadā, bet pēdējās divas sezonas tā samierinājusies ar vietu ārpus labāko trijnieka.

Herningas komanda uz Itāliju atbraukusi lielākoties ar Dānijas hokejistiem sastāvā, taču tai ir leģionāri no Kanādas, Slovākijas, ASV un Somijas.

«Mogo» uz turnīru devusies 21 hokejista sastāvā. Komandā ir arī spēlējošais treneris Oļegs Sorokins, Kontinentālā kausa otrās kārtas labākais vārtsargs Henrijs Ančs un rezultatīvākais spēlētājs Miks Lipsbergs.

Sacensību noslēgumā «Mogo» hokejisti svētdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika spēkosies ar mājiniekiem «Asiago», tomēr Latvijas čempioni jau praktiski zaudējuši cerības uz finālturnīra sasniegšanu.

Tikmēr otrajā trešā posma apakšgrupā sacenšas Baltkrievijas čempioni Soļigorskas «Šahtjor», Francijas vienība Ruānas «Dragons», Polijas spēcīgākais klubs «Tychy» un Ukrainas čempionāta fināliste «Kremenčuk», kuras sastāvā spēlē Latvijas hokejists Dmitrijs Komarņickis, kurš gan Kontinentālajam kausam nav pieteikts.

D un E grupu divas spēcīgākās komandas kvalificēsies finālam, kas tiks aizvadīts no 8. līdz 10.janvārim. Visas grupas savas cīņas aizvadīs sabraukumu formātā.

Pavasarī «Mogo» par Latvijas čempionvienību hokejā kļuva pirmoreiz vēsturē. Savukārt šajā sezonā rīdzinieki 12 spēlēs izcīnījuši 26 punktus un pašlaik ir virslīgas vicelīderi, par punktu atpaliekot no «Liepājas».

Pirms mēneša «Mogo» Ungārijā pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Šī gada sākumā Kontinentālajā kausā triumfēja Latvijas uzbrucēja Alekseja Širokova pārstāvētā Baltkrievijas komanda Grodņas «Ņeman», kas līdz ar to kvalificējās IIHF Čempionu līgas turnīram.

Savukārt Kontinentālā kausa otro kārtu pagājušajā sezonā neizdevās pārvarēt Latvijas komandai «Rīga»/«Prizma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu