Isinbajeva: Ļoti vēlos izcīnīt savu trešo olimpisko zeltu (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenā Krievijas kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva vēlas triumfēt pēc nepilniem diviem gadiem gaidāmajā Riodežaneiro Olimpiādē, tādējādi izcīnot savu trešo olimpisko zeltu karjerā.

Isinbajeva šovasar kļuva par māti meitiņai, bet drīzumā 32 gadus vecā sportiste ar ģimeni plāno atgriezties dzimtajā Volgogradas pilsētā, lai atsāktu treniņus.

«Mans treneris Jevgeņijs Trofimovs jau ir izstrādājis manu treniņplānu Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm,» atklāja Isinbajeva, kura par olimpisko čempioni kārtslēkšanā kļuva 2004.gada Olimpiādē Atēnās un arī četrus gadus vēlāk Pekinā. «Ļoti vēlos izcīnīt savu trešo olimpisko zeltu, tāpēc darīšu visu iespējamo, lai šo mērķi sasniegtu.»

Pēc nesekmīgā snieguma 2010.gadā pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās Isinbajeva «uz nenoteiktu laiku» aizgāja no sporta, atgriežoties gadu vēlāk. Savukārt par karjeras beigām viņa koķetēja kopš 2012.gada, regulāri mainot domas, cik ilgi vēl startēs.

Savas līdz šim pēdējās sacensības viņa aizvadīja 2013.gada pasaules čempionātā, kad Maskavā tika pie zelta.

Isinbajeva ir izbijusi vingrotāja, kura kārtslēkšanai pievērsusies, leģendārā ukraiņa Sergeja Bubkas sasniegumu iedvesmota. Viņa sasniegusi 28 pasaules rekordus, tajā skaitā pārvarot piecu metru un sešu centimetru augstumu, ko nevienai citai sportistei vēl nav izdevies sasniegt.

Lai gan Isinbajeva triumfēja 2004. un 2008. gada olimpiskajās spēlēs, Londonas Olimpiādē pirms diviem gadiem viņa samierinājās ar bronzu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu