Noskaties: Kārtslēkšana pirms 78 gadiem (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Sportā tāpat kā dzīvē - viss plūst un mainās. Interneta plašumos iespējams atrast dažādus video no senām dienām, un šoreiz mūs piesaistīja sporta karalienes vieglatlētikas disciplīna kārtslēkšana. 1936. gada Berlīnes (Vācija) olimpiskajās spēlēs kārtslēkšanā piedalījās 30 sportistu, bet šoreiz ne par to ir stāsts. Stāsts pat to, kā tolaik kārtslēkšana izskatījās.

Pirms 78 gadiem labākie sportisti ar kārti lēca virs četriem metriem. Berlīnes olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs amerikānis Ērls Medouss pārvarēja 4,35 m augstumu, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu.

Skatītājiem kārtslēkšana patika.

Salīdzinot ar mūsdienām, tā laika kārtis nebija īpaši elastīgas, piezemēšanās nenotika mīkstā porolona matracī, bet gan smilšu kastē. Sportisti nereti savainoja potītes, kā arī guva dažādus sasitumus. Neraugoties uz to, viņi sacentās cits ar citu.

Noskatieties video. Tas liks aizdomāties par to, kam tolaik gāja cauri sportisti, kas viņiem bija jāpārcieš un kā 78 gadu laikā viss mainījies.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu