Latvijas šāvēji iegūst divas medaļas PČ junioru sacensībās (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jorge Guerrero / AFP

Latvijas jaunie šāvēji ceturtdien izcīnīja divas medaļas Spānijā notiekošā pasaules čempionāta junioru sacensībās ar gaisa pistoli desmit metru distancē.

Pēc kvalifikācijas noskaidrojās, ka Latvija ar Lauri Strautmani, Emīlu Vasermani un Kristapu Smilgu ierindā ieguvusi zeltu komandu sacensībās, bet vēlāk sekojošajā finālā Strautmanis izcīnīja trešo vietu.

Kvalifikācijā Strautmanis ar 577 punktiem izcīnīja otro vietu, par trim punktiem atpaliekot vien no vācieša Aleksandera Kindiga. Tāpat finālam kvalificējās arī Vasermanis, kurš ar 574 punktiem ieņēma septīto vietu, bet Smilga ar 567 punktiem ierindojās 25.vietā starp 65 sportistiem.

Tikmēr komandu ieskaitē, kur tika sadalīts atsevišķs medaļu komplekts, Latvija bija labākā ar 1718 punktiem, tuvāko sekotāju Ķīnu apsteidzot par četriem punktiem. Kopā pie ieskaites tika 15 komandas.

Vēlāk sekojošajā finālā uzvaru ar 199,1 punktu izcīnīja Kindigs, kuram vien 0,4 punktus zaudēja Borams Čo no Dienvidkorejas, bet Strautmanis ar 177,8 punktiem bija trešais.

Tikmēr Vasermanis ar 157,8 punktiem izcīnīja ceturto vietu.

Kā zināms, otrdien Strautmanis izcīnīja devīto vietu junioru sacensību 50 metru distancē ar pistoli, turklāt līdz fināla sasniegšanai viņam pietrūka tikai viena punkta. Sešās priekšsacīkšu sērijās Strautmanis savāca 546 punktus, bet tikpat ieguva arī astoto vietu izcīnījušais krievs Andrejs Počepko, kurš kā pēdējais kvalificējās finālam.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem Vasermanis ar 536 punktiem ierindojās 22.vietā, bet Smilga ar 524 punktiem palika 36.vietā 49 dalībnieku konkurencē.

Komandu ieskaitē Latvijas pārstāvji tika klasificēti ceturtajā vietā desmit vienību konkurencē.

Kā zināms, Latvijas šāvēja Agate Rašmane šonedēļ ieņēma 24.vietu pasaules čempionāta junioru sacensībās šaušanā ar pistoli 25 metru distancē.

Tāpat nesenās pasaules jaunatnes Olimpiādes bronzas laureātei Rašmanei piektdien gaidāms starts 10 metros ar gaisa pistoli.

Savukārt nākamajā nedēļā pasaules čempionātā pieaugušo konkurencē sacentīsies Dainis Upelnieks, kurš startē apaļā stenda šaušanā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu