Bolts bērnībā vēlējies kļūt par kriketa spēlētāju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirms savas izcilās sprintera karjeras jamaikietis Useins Bolts vēlējies kļūt par kriketa spēlētāju, pavēstījis pats sportists.

Tiesa, no šādas domas Boltu atturējis viņa tēvs, sakot, ka Jamaikā pretēji vieglatlētikai kriketā nav lielu izaugsmes iespēju.

«Vainojiet tajā manu tēvu, ka neesmu pievērsies kriketam,» viesojoties Indijā, kur krikets ir ļoti populārs, izteicās Bolts. «Mans tēvs ir liels kriketa fans, taču, mācoties vidusskolā, man bija divas iespējas - trenēties vieglatlētikā vai kriketā.»

«Man tēvs teica, ka Jamaikas sistēmas dēļ labāk būtu pievērsties vieglatlētikai, jo tajā nepieciešams vienkārši skriet ātri, kamēr valsts kriketa izlasē iekļūt ir krietni sarežģītāk,» sacīja Bolts.

Bolts ir seškārtējs olimpiskais čempions un pašreizējais pasaules rekordists 100 un 200 metru distancē.

Tiesa, pats Bolts uzskata, ka viņa rekordi tuvākajā laikā pārspēti netiks.

«Ir pāris skrējēji, kuri mani var izaicināt, taču ne pārspēt. Kā atlēts esmu redzējis, kā rekordi tiek laboti. Taču, ja kāds vēlas būt tikpat labs, cik es, ir ļoti smagi jāstrādā. Tieši tāpēc mani rekordi kādu laiku laboti netiks,» teica Bolts.

Iepriekš Bolts izteicās, ka piedalīsies pēc diviem gadiem gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet karjeru sportists gatavojas noslēgt 2017.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu