Zeltiņš: Rīgā var sajust basketbola drudzi, atmosfēra ir graujoša

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā norisinās EuroBasket 2015 - galvenais basketbola izlašu turnīrs Eiropā, un tas pie mums ir pulcējis tūkstošiem basketbola fanu no visas Eiropas. «Visā Rīgā var sajust basketbola drudzi, atmosfēra ir graujoša,» tā Renārs Zeltiņš.

Rīgā norisinās EuroBasket 2015 - galvenais basketbola izlašu turnīrs Eiropā, kurā tiek noteikta kontinenta spēcīgākā valstsvienība. Lai gan spēles norisinās «Arēnā Rīga», tūkstošiem fanu no dažādām Eiropas valstīm ir sastopami gan Rīgas ielās, gan arī pie Brīvības pieminekļa, kas ir publiskā basketbola tiešraides skatīšanās zona.

Basketbola tiešraides pie Brīvības pieminekļa vada Renārs Zeltiņš, un intervijā ar TVNET par turnīru Rīgā viņš sacīja, ka

daudziem cilvēkiem, iespējams, nemaz nav nojausmas, cik liels ir šis notikums!

«Visā Rīgā var sajust basketbola drudzi, atmosfēra ir graujoša. Visas trīs Baltijas valstis - savā starpā - vienā grupā,» tā Zeltiņš.

Basketbola spēles «Arēnā Rīga» apmeklē arī Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa.

Deputāte izteic prieku par Rīgā radītajiem svētkiem,

kā arī atklāj cerības, ka tiks iedvesmoti topošie basketbola spēlētāji.

Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtajā spēlē «Arēnā Rīga» trešdien ar 74:75 zaudēja turnīru neveiksmīgi iesākušajai Ukrainas izlasei, kurai šis bija pirmais panākums.

Latvijai, lai sasniegtu izslēgšanas spēles, ceturtdien obligāti jāuzvar Igaunija.

«Lai pie katra metiena jūs aizdomājieties par to, kā mēs šeit fanojam jums līdzi. Džeki, es par jums!» tādu novēlējumu Renārs Zeltiņš sūta mūsu basketbola spēlētājiem ceturtdienas spēlei pret Igauniju.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu