Rolands Freimanis: Tas bija tīrākais rakstura pārbaudījums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rolands Freimanis pēc Latvijas basketbola valstsvienības uzvaras 72:65 pirmdien Eiropas čempionāta (EČ) D apakšgrupas trešajā spēlē pār Čehijas izlasi labus vārdus veltīja kapteinim Jānim Blūmam, kas rādīja piemēru komandai, kā jācīnās svarīgos mačos. Viņš arī sacīja: «Šī ir rakstura uzvara.»

«Šī ir tīrākā komandas uzvara. Visi, kas nāca laukumā, cīnījās un atdeva sevi visu. Ar savu cīņassparu kapteinis [Jānis Blūms] parādīja piemēru, un mēs viņam sekojām,» norādīja Freimanis.

«Viņi nav īpaši labi metēji, nevar trāpīt no distances, un mēs mēģinājām aiztaisīt soda laukumu. Sākumā tas izdevās, bet spēles vidū noķēra ritmu, tomēr beigu beigās mēs pārlauzām ar savu raksturu, cīņassparu, un likumsakarīgs iznākums.»

Spēles sākumā lielākās problēmas Latvijas komandai sagādāja 25 gadus vecais Jans Veselijs, kas savas karjeras laikā vairākas sezonas aizvadījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā. Šobrīd viņš pārstāv Turcijas klubu Stambulas «Fenerbahce». Čehijas izlases līderis laukumā pavadīto 25 minūšu laikā guva 17 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un bloķēja 2 metienus.

«Zinājām, ka Veselijs un Satorinskis [Tomāšs] sametīs savus punktus. Galvenais bija pārējos noturēt. Mēs to izdarījām, un paldies lieliskajiem faniem, kas mūs grūtākajos brīžos dzina uz priekšu,» sacīja spēka uzbrucējs.

Otrās ceturtdaļas vidū Latvijas izlase sāka segt zonas aizsardzību, kas čehiem radīja problēmas uzbrukuma veidošanā. «Uzskatu, ka tas palīdzēja, viņiem jauca galvu. Čehi nedaudz apjuka, nezināja īsti, ko darīt. Savukārt mēs noķērām ritmu, aizgājām priekšā un turējām pārsvaru. Tas uz zonas aizsardzības un agresivitātes rēķina,» galvenos panākumu atslēgas iemeslus uzskaitīja Freimanis.

27 gadus vecais uzbrucējs spēli sāka starta piecniekā, laukumā pavadot 21 minūti un 14 sekundes, kuru laikā guva 6 punktus, savāca 8 atlēkušās bumbas, veica 2 rezultatīvas piespēles, pieļāva 2 kļūdas un spēli noslēdza ar 14 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

«Šī ir rakstura uzvara. Kapteinis mūs dzina uz priekšu. Tas bija tīrākais rakstura pārbaudījums, uz ko norādīju vakar [pēc spēles ar Lietuvas izlasi].

Ir mums raksturs, pierādot, ka esam veči ar olām, tā ka viss kārtībā - gatavojamies nākamajai spēlei,» skaidro Fremianis.

Nākamo spēli Ainara Bagatska vadītā valstsvienība aizvadīs ceturtdien, kad plkst. 18.30 «Arēnā Rīga» jātiekas ar Ukrainas komandu. Tā piedzīvojusi zaudējumu visos trijos mačos, būdama viena no četrām izlasēm turnīrā, kas cīnās bez panākuma.

«Gara, samērā atlētiska komanda ar lielu centra spēlētāju [Kirilo Fesenko]. Būs jācīnās,» uz nopietnu cīņu norādīja Freimanis. «Tagad mums ir brīvdiena, un domāju, ka trešdien būsim gatavi par visiem 100 procentiem.»

D apakšgrupa pa divām uzvarām ir Latvijai, Lietuvai un Beļģijai. Pie pirmā panākuma pirmdienas vakarā tika Igaunijas basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu