Rubļevska veselības likstu dēļ izstājas no Eiropas čempionāta fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējusī Latvijas modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska veselības likstu dēļ svētdien izstājās no Lielbritānijā notikušajām Eiropas čempionāta finālsacensībām.

Finālā Rubļevska piedalījās tikai peldēšanā, kur bija vājākā no visām 36 dalībniecēm, bet pārējās disciplīnās viņa uz starta neizgāja.

Tikmēr par Eiropas čempioni tika kronēta lietuviete titulētā Laura Asadauskaite, kura summā iekrāja 1371 punktu. Lietuvas sportiste par Eiropas čempioni kļuvusi otro reizi, turklāt pirms trim gadiem viņa bija labākā arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, piektdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās Rubļevska tika pie 1001 punkta, kas viņai deva 16.pozīciju grupā un vietu finālā. Tikmēr atlases sacensības nespēja pārvarēt Olga Šislova.

Jau vēstīts, ka sestdien pieredzējušais Deniss Čerkovskis vīriešu konkurencē finālā ieņēma 26.vietu, kamēr pirms tam Pāvelam Švecovam, Ņikitam Bistrovam un Ruslanam Nakonečnijam finālsacensības sasniegt neizdevās.

Šajā Eiropas čempionātā norisinājās arī atlase nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tajās iekļuva finālsacensību astoņi labākie atlēti, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas arī 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu