Vasaras snovbords jeb veikbords – lidošana pa ūdens virsmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET turpina rakstu sēriju par ekstrēmiem sportiem, izklaidēm Latvijā. TVNET komanda šoreiz izmēģina vienu no Latvijā populārākajiem ūdens sporta veidiem – veikbordu. Vairāk lasi zemāk!

Kas ir veikbords?

Veikbords ir ūdens sporta veids, kur sportistam jāspēj noturēties stāvus uz dēļa speciālos kāju stiprinājumos, kamēr dēlis tiek vilkts uz priekšu. Veikbords iedalās divos veidos: to velk ar laivu vai elektrisko kabeli.

Veikbords Latvijā kļūst par vienu no populārākajiem ūdens sporta veidiem, to arī apliecina veikbordists, kaitbordists un Rīgas Veikparka instruktors Juris Poļakovs, kurš apmāca veikot TVNET komandu.

No malas veikbords šķiet vienkāršs un drošs sporta veids. Tomēr realitātē ir citādi.

Pirmie soļi veikošanā

Pirmais, ko man jautā veikborda instruktors, - vai esi kādreiz snovojis? Ticiet vai ne, bet to vēl neesmu darījis. Pēc mana nolieguma instruktors norāda, lai ūdenī netrakoju un cenšos noturēt līdzsvaru. Sākumā ar abām kājām pa priekšu vajag izcelties virs ūdens, pēc tam pagriezties sāniski.

Pirmais uzdevums ir viegli veicams, bet, lai izpildītu instruktora otro norādījumu, paiet ap 30 minūtēm.

Kritieni, virpuļi, apgriezieni un regulārā velšanās ūdenī pamatīgi nogurdina. Tomēr beigās dēli sāku sajust un mazāk pievēršu uzmanību kabelim, kas mani velk uz priekšu. Lai arī stāja uz dēļa nav no tām pareizākajām, beidzot sāku izbaudīt veikošanu. Esot uz dēļa, liekas, ka lidoju virs ūdens. Fantastiskas sajūtas.

Mācoties veikot, tiek atņemts daudz spēka, bet tas ir tā vērts. To pierāda cits instruktors, kurš rāda paraugdemonstrējumus: griešanās ap sevi, salto, grabi jeb dēļa sagrābieni, šļūkšana pa reni jeb slaidošana.

TVNET secina, ka veikbords ir lielisks vasaras ekstrēmais sporta veids, izklaide. Un drošs, ja uz ūdens necenties trakot. Ne velti vecāki bērnībā teica: ūdenī trakot un ampelēties nedrīkst!

TVNET iesaka izbaudīt pēdējās vasaras karstās dienas ar ūdens, gaisa vai cita veida aktivitātēm, izbaudīt ekstrēmo, lai ir ko atcerēties!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu