U-16 basketbolistes EČ noslēdzošajā mačā zaudē Slovākijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta trešajā spēlē, kas gan neko neizšķīra, sestdien ar rezultātu 57:58 (12:14, 21:17, 17:13, 7:14) piekāpās vienaudzēm no Slovākijas.

Tomēr jau pirms šīs spēles Latvija bija garantējusi uzvaru grupā, turklāt jau iepriekš bija zināms, ka Latvija otro posmu iesāks ar diviem panākumiem kabatā.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 14 punktiem bija Luīze Šepte, bet pa 11 punktiem pievienoja Marianna Kļaviņa un Sabīne Lipe, kura arī tika pie 11 atlēkušajām bumbām.

Kā pēc cīņas atzina Latvijas izlases galvenais treneris Ainārs Čukste, šajā mačā atpūtinātas centra spēlētāja Digna Strautmane un saspēles vadītāja Maija Gertsone, kurām ir veselības problēmas.

«Bez divām līderēm godam nocīnījāmies ar spēcīgo Slovākijas izlasi, īpaši aizsardzībā un pie groziem (atlēkušās 52-43). Tiesa, spēles, kuru rezultātam nav nozīmes, ir «viltīgas«. Brīžiem gadījās paviršības, kas ceturtajā ceturtdaļā neļāva nosargāt iepriekš iegūto nelielo pārsvaru,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Čukstes izteikumus. «Uzbrukumā pietrūka stabilitātes, atkal slikti metām sodus. Toties iepriecina agresivitāte, jo piespiedām pretinieces noteikumus pārkāpt daudz biežāk, nekā piezīmes saņēmām mēs (sodi 20/42, pretiniecēm 12/19). Acīmredzot enerģiskā darbība paņem daudz spēku, kuru pietrūkst, stājoties uz soda līnijas. Uzlabojot realizāciju, ir iespējas nospēlēt vēl rezultatīvāk.»

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvija ar 63:52 droši pieveica Beļģiju, bet vēlāk ar 66:61 pārspēja arī spēcīgo Franciju, priekšlaicīgi kvalificējoties otrajai kārtai.

D grupas noslēguma kopvērtējumā Latvijas izlase jau pirms Beļģijas un Francijas savstarpējās spēles garantējusi pirmo vietu.

Trīs pirmo vietu ieguvējas turpinās cīnīties otrajā posmā par medaļām, bet grupas ceturtā komanda spēlēs gandarījuma turnīrā. Trešajā posmā astoņas labākās komandas izslēgšanas spēlēs sadalīs 1.-8.vietu, bet astoņas pārējās noskaidros trīs sliktākās, kuras zaudēs vietu Eiropas čempionāta virslīgā.

Otrajā posmā Latvija tiksies ar Čehiju, Itāliju un Zviedriju.

«Gatavosimies otrā posma spēlēm. Gan Zviedrijas, gan Itālijas, gan Čehijas komandām ir savi trumpji, kurus vēl jāizpēta. Vieglas dienas mūs negaida, tomēr esam izcīnījušas labas izejas pozīcijas,» stāstīja Čukste. «Pirmais uzdevums - jāuzvar Zviedrija, lai nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā. Kad tas būs izdarīts, lūkosimies tālāk.»

Latvijas U-16 izlasē (1998.dzimšanas gads un jaunākas) iekļautas «Rīga»/«Rīdzene», «Rīga»/TTP, Rīgas 3.BJSS, kā arī Liepājas Sporta spēļu skolas un Ventspils «Spara» audzēknes. Dignai Strautmanei šis ir jau trešais Eiropas kadetu čempionāts. Gan viņa, gan Laura Grabe un Marta Jančevska spēlēja pērn, palīdzot sasniegt septīto vietu Eiropā.

Centra spēlētāja Digna Strautmane pērn bija kadetu Eiropas čempionāta trešā rezultatīvākā basketboliste (vidēji spēlē 15 punkti). Toreiz lielu daļu punktu viņa guva pēc savas māsas Paulas piespēlēm, tomēr vecākā no Strautmanēm šogad jau palīdzēja Latvijas U-18 izlasei.

Aizvadītajā ziemas sezonā Latvijas U-16 izlase piedalījās «Nordea» Basketbola līgas (NBL) turnīrā, cīņā ar Latvijas un Igaunijas komandām 24 spēlēs izcīnot sešas uzvaras un 13 komandu konkurencē ierindojoties 12.vietā. Janvārī tika izcīnīta pirmā vieta Baltijas jūras kausa izcīņā, bet jūlijā - otrā vieta Baltijas kausā. Tāpat pārbaudes mačos pārspētas Polijas, Somijas un Lietuvas kadetes, bet pirms turnīra latvietes jau Debrecenā sacentās ar Ungārijas kadetu izlasi, piekāpjoties pašā galotnē ar 57:63.

Galvenais treneris Ainārs Čukste Latvijas U-16 izlasi vada ceturto reizi. 2001.gadā viņa vadībā tika izcīnīta piektā vieta Eiropā, bet pērn - septītā. Vēl reizi Latvijas kadetes Eiropas labāko desmitniekā iekļuva 2007.gadā, kad Valmierā notikušajā turnīrā izcīnīja septīto vietu.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Elīna Ruperte, Maija Gertsone, Sabīne Lipe (visas - Liepāja), Marianna Kļaviņa («Rīdzene»), Kristīne Sprudzāne, Aleksa Gulbe, Marta Jančevska, Digna Strautmane (visas - «Rīga»/«Rīdzene»), Linda Svenne («Rīga»/TTP), Laura Grabe (3.BJSS), Luīze Šepte, Dinija Sanda Pāvelsone (abas - Ventspils).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu