Ar krāšņu ballīti aizvadīts gada notikums skrituļslidošanā - «Spice» skrituļslidošanas maratons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien, 26.jūlijā, ar dzīvespriecīgu ballīti tika aizvadīts gada notikums skrituļslidošanā Latvijā – «Spice» skrituļslidošanas maratons Mārupē. Pasākums kopumā pulcēja ievērojamu skaitu skrituļslidotāju – profesionāļus, amatierus un atbalstītājus no visas Latvijas, Baltijas un citām valstīm. Vispopulārākā no distancēm šogad bija 0,5-1 km garais Bērnu brauciens, kurā uz starta līnijas stājās vairāk nekā 250 mazo skrituļslidotāju vecumā līdz 12 gadiem.

Pirmie sacensību dalībnieki pie Mārupes vidusskolas pulcējās jau no plkst. 9:00, lai sagatavotos startam Sporta distances braucienā, kura laikā arī tika noskaidrots Latvijas čempions skrituļslidošanā. Latvijas čempiona skrituļslidošanā titulu vīriešu konkurencē izcīnīja Reinis Znotiņš, bet no sievietēm ātrākā izrādījās Laima Kaufiņa.

«Spices» skrituļslidošanas maratona Sporta distancē par uzvarētāja titulu cīnījās skrituļslidotāji ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Polijas. Starptautiskā konkurencē uzvarētāju laurus plūca Polijas pārstāvis Vojciečs Barans (Wojciech Baran) un Anna Muzika (Anna Muzyk) no Ukrainas.

Šis gads skrituļslidošanas maratona vēsturē bija īpašs, jo Tautas distances dalībniekiem ierasto 14 km vietā bija iespēja izaicināt sevi 21,2 km garā trasē. Šajā distancē ātrākais vīriešu konkurencē bija Randars Ivanovs (Randar Ivanov) (0:40:16) no Igaunijas, aiz sevis atstājot latvieti Sandri Šņori, atpaliekot no līdera vien par sekundes simtdaļām. Trešais Tautas distancē finišēja Haralds Demovs ar laiku 40 minūtes un 17 sekundes.

Starp sievietēm ātrākā izrādījās igauniete Tūli Vāhere (Tuuli Vaher), kas trasi veica 40 minūtēs 27 sekundēs, otro vietu ieguva Elizabete Jogi (Elizabeth Jõgi) uzrādot laiku 45 minūtes un 10 sekundes, bet goda pjedaestālu spraigā cīņā noslēdza Veronika Ivanova (Veronica Ivanov) ar laiku 45 minūtes un 11 sekundes.

Andris Krauja, Latvijas Skrituļslidošanas federācijas prezidents: ««Spice» skrituļslidošanas maratons ir apliecinājums tam, ka skrituļslidošana Latvijā ir kļuvusi par populāru sporta veidu un tam ir ievērojamas izaugsmes iespējas. Šogad, gatavojoties maratonam, bezmaksas skrituļslidošanas nodarbības apmeklēja rekordliels cilvēku skaits – katru nodarbību ap 70 mazu un lielu skrituļslidotāju. Liela daļa no tiem, kas vēl pirms pāris nedēļām tikai pirmo reizi kāpa uz slidām, šodien jau startēja Ģimeņu vai Bērnu braucienā un pilnīgi noteikti turpinās skrituļot arī ikdienā un pēc gadiem pierādīs sevi Tautas un Sporta distancēs.»

Ģimeņu brauciens bija apliecinājums tam, ka vislabāk sportot un aktīvi pavadīt laiku ir visai ģimenei kopā. Krāšņos un radoši veidotos tērpos, lieliskā noskaņojumā trasē devās vairāk nekā 200 mazu un lielu skrituļslidotāju. Radošākie no tiem ieguva lieliskas balvas no t/c «Spice» veikaliem un dāvanu kartes 50 EUR vērtībā no veikalu tīkla «Maxima» «Meistara Markas».

«Spice» skrituļslidošanas maratons ir gada notikums skrituļslidošanā Latvijā, kas vienuviet pulcē skrituļslidošanas meistarus un entuziastus no visas Latvijas un ārzemēm. Šogad maratons norisinājās jau sesto gadu pēc kārtas, un ik gadu to organizē sporta pasākumu aģentūra «Alpha Baltic Sport» sadarbībā ar t/c «Spice». Sacensību dalībnieki visas dienas garumā startēja četrās kategorijās: Sporta distancē (42,2 km), Tautas distancē (21,2 km), Ģimeņu distancē (6,2 km) un Bērnu braucienos (0,5-1 km).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu