Vijolnieces Mejas olimpiskās kvalifikācijas rezultāti kalnu slēpošanā bijuši viltoti (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Par pasaulslavenās vijolnieces Vanesas Mejas rezultātu viltošanu kvalifikācijas sacensībās 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm (OS) diskvalificēti četri sporta funkcionāri Slovēnijā, piektdien vēsta «Sport Ekspress».

Sočos Meja pārstāvēja Taizemi kalnu slēpošanā ar savu īsto uzvārdu Vanakorna. Īpaša komisija veikusi izmeklēšanu un atklājusi, ka kvalifikācijas sacensībās Slovēnijas kūrortā Kravicē Mejas rezultāts tika viltots, lai viņa varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs. Tiek vēstīts, ka to apmaksājusi kāda Taizemes kompānija, kuru pārstāv vijolniece.

Sočos Mejai bija tikai astotās kalnu slēpošanas sacensības. Milzu slalomā viņa pabeidza distanci abos braucienos, taču abos uzrādīja pārliecinoši sliktāko laiku no visām dalībniecēm.

Tieši milzīgā laika starpība pat no priekšpēdējās vietas ieguvējas raisīja aizdomas par Mejas īsto prasmi slēpošanā un tika veikta pārbaudes par kvalifikācijas sacensību rezultātiem.

Uz četriem gadiem diskvalificēts sacensību direktors Ministers Hrobats, galvenais tiesnesis Vladimirs Makucs, hronometristi Matjažs Goltecs un Tugo Marinčeks.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu